Fakta om Mauritius

Tidsskillnad:

Svensk tid +3 timmar.

Språk:

På Mauritius finns två officiella språk, engelska och franska, vilket gör det lätt att göra sig förstådd. Huvudsakligen talar man dock kreol, som är en inhemsk dialekt av franska.

Valuta:

Mauritiska Rupier (MUR).

Elektricitet:

220V. Adapter behövs.

Transfer:

Transfer kan köpas till när du bokar din resa.

För dig som köpt till transfer:
När du kommer fram och passerat tullen och hämtat ut ditt bagage går du till "Mautourco", disk 22, i ankomsthallen, där Apollos samarbetspartner väntar och hjälper er tillrätta med transfern.

Stränder:

Stränderna på Mauritius är mycket fina, sanden är gyllene och vattnet klart. Eftersom Mauritius uppstod efter ett vulkanutbrott är det lava som utgör berggrunden. Det resulterar i lavastenar som också ligger vid strandområdena. Det vara 100 till 200 meter ren sandstrand och därefter ett område med lavastenar, detta utgör en del av den naturliga charmen av Mauritius. De flesta stränder har även korallrev strax utanför vilket skapar goda förutsättningar för lättillgänglig snorkling.

Nöjen:

Den största delen av kvällsaktiviteterna på Mauritius finns på hotellen, där det i stort sett varje kväll bjuds på levande musik eller show i bardelen. Den lokala dansen, Séga, som är en gammal tradition med afrikanska anor, är sannolikt en av de shower du kommer att få se under din vistelse. Diskoteken finns i Grand Baie på nordkusten.

Kommunikationer:

Det finns goda bussförbindelser på hela ön, förutom från/till flygplatsen. Det finns också många taxibilar.

Bra att veta:

Mauritius är ett taxfree område, så att handla parfymer, smycken, elektronik och liknande är mycket förmånligt. Dessutom produceras många stora modekläder, som Calvin Klein och Ralph Lauren, på Mauritius och man kan köpa kläder till fabrikspriser. Mauritius är också omtalat för sina vackra modellskepp som man kan köpa i alla storlekar och utformningar.