Japan är en av våra favoritdestinationer, vi har flera olika resor med olika koncept. Vi kör både roadtrips och veckoresor. Japan har några av världens mest pudersäkra orter som Niseko, Hakuba och Nosawa onsen. I Japan händer det ofta att man vaknar upp på morgonen med 30 cm nysnö som kommit under natten - en dröm för alla oss puderälskare!

Se våra aktuella resor till Japan

Detta kan du förvänta dig:

  • Duktiga guider som kan området
  • Häftig kultur med god mat och utmanande språk
  • Stora snöfall & mycket lössnö!

Varför åka till just Japan?

Japan ligger i det sibiriska högtrycksområdet, vilket ger mycket kall luft från nordöst och mycket fukt från Stilla havet. Denna kombination skapar perfekta förhållanden för att producera stora mängder lös, torr och pudersnö.

Skidorterna i Japan är också kända för sin utmanande terräng, med många offpistmöjligheter. Det finns flera skidorter i landet som är populära för freeride åkning, inklusive Niseko, Hakuba och Furano. Dessa skidorter har utmärkta backar och skidområden som passar alla nivåer av åkare, från nybörjare till erfarna åkare.

En annan unik aspekt av skidåkningen i Japan är den så kallade "tree skiing", vilket innebär att man åker nerför skogsområden mellan träden. Detta är en spännande och utmanande form av skidåkning som är mycket populär bland freeride åkare.

Upplev genuina japanska smaker

När du följer med till Japan så får du givetvis inte missa att uppleva det japanska köket. I skidorterna finns det ofta restauranger som serverar traditionell japansk mat, som till exempel ramen och udon, som är perfekta rätter att värma sig med efter en dag i backen. Dessutom kan du smaka på lokala specialiteter som soba-nudlar och sushi som är tillagade med färska råvaror från området.

En annan populär maträtt i skidorterna är nabe, en gryta som tillagas på bordet där du kan välja vilka ingredienser du vill ha med. Så när du åker på skidresa till Japan, passa på att uppleva landets fantastiska matkultur!

 

 


Se våra aktuella resor till Japan

 

Japow

En återkommande klassiker och vår puderresa nummer ett! Om du är på jakt efter en oförglömlig skidupplevelse, så är detta resan för dig! 

Läs mer