Resor till Paris

  • Hit reser du på egen hand

En resa till Paris är en perfekt minisemester. På bara några få timmar är du framme i staden som erbjuder en rik historia, kultur för alla smaker, shopping i överflöd och restauranger i världsklass. Boka din weekendresa till Paris med Apollo, och välj bland flyg och hotell i olika prisklasser. Upplev Paris med vännerna, familjen eller din käresta.Fakta om Paris

Tidsskillnad

Samma som svensk tid.

Valuta

Euro (EUR).

Transfer

Flygplatser i Paris
Paris har två internationella flygplatser, Charles de Gaulle och Orly.

Charles de Gaulle flygplats
Charles de Gaulle, som även kallas Roissy-flygplatsen, är Europas näst största flygplats efter Heathrow i London. Den ligger ca 25 km nordöst om centrala Paris. Över 60 miljoner passagerare passerar flygplatsen och dess tre terminaler varje år. Terminal 2 har hela 7 hallar, som egentligen är egna terminaler. Flygplatsens terminaler förbinds med CDGVAL, ett automatiskt tågsystem som är gratis att åka med.

Från Charles de Gaulle flygplats tar man sig till centrala Paris med pendeltåg, buss eller taxi. Det snabbaste pendeltåget tar ca 30 minuter till tågstationen Gare du Nord. Det finns två pendeltågsstationer på flygplatsen, en i komplexet Roissypôle bredvid terminal 3 och en vid TGV-stationen under terminal 2. TGV är vanliga tåg som går till olika delar av Frankrike, medan pendeltågen heter RER.

Det går även flera expressbussar från flygplatsen. easyBus går till området kring Louvren, Roissybus stannar vid Palais Garnier, och Air Frances egen busservice Les Cars Air France har 3 linjer som bland annat går till Place de l’Étoile, Gare Montparnasse och Gare de Lyon.

Orly flygplats
Paris-Orly är den näst största flygplatsen i både Paris och Frankrike som helhet. Den ligger ca 13 km söder om Paris. Från Sverige flyger Norwegian direkt till Orly. De flesta inrikesflygen i Frankrike går från Orly, så anländer man till Charles de Gaulle och ska fortsätta med inrikesflyg får man oftast ta sig till Orly. Pendeltåget RER går mellan flygplatserna – räkna med att transfern tar ca en timme allt som allt.

Transportmedel från Orly till centrala Paris inkluderar pendeltåg, buss och taxi. Till pendeltågsstationen Antony, dit man tar sig med det automatiska transfersystemet Orlyval, som även förbinder flygplatsens två terminaler. Orlyval är gratis mellan terminalerna, men man måste betala för att åka till Antony. Från den södra terminalen går en spårväg till tunnelbanestationen Villejuif – Louis Aragon. Det finns flera olika bussförbindelser från Orly till centrum, några av dem non-stop.

Mer fakta

Väder

jan 5°c
feb 6°c
mar 10°c
apr 13°c
maj 17°c
jun 20°c
jul 22°c
aug 22°c
sep 19°c
okt 15°c
nov 9°c
dec 6°c
7,3 av 10 Paris
Våra gästers betyg, baserat på 3 omdömen

Alla resmål Frankrike

Nice

Mitt på Franska rivieran ligger Nice, en ”liten storstad” med många associationer. Vackert och dramatiskt landskap, små medeltida byar på fjälltopparna, trendiga badorter och ett häftigt jetsetliv är bara några av de saker man tänker på. Boka din resa till Nice med Apollo, boka flyg och hotell själv och var borta så länge du vill.