Restips_for_Nice

Nice - restips

Underbara Nice! Nice är en av få städer som lyckas kombinera storstadskänsla med pittoreska, välbehållna gator och ett behagligt lugn. Här hittar du våra bästa Nice-tips för din resa: de bästa sevärdheterna, platserna du borde checka av under din semester, härliga restauranger och Nice bästa stränder. 

Boka din resa till Nice

Promenadstrak_Nice

Promenadstråk

Nice har många välplanerade gågator och alléer, torg och öppna parker. Promenade des Anglais är det mest kända promenadstråket. Promenade du Paillon kan beskrivas som en smal, grönskande park. Parc Phœnix är en kombinerad park, botanisk trädgård och zoo. Mitt i staden väntar också Place Massena.

Läs mer
Museer_i_Nice

Museer i Nice

Gillar du att strosa på museer under din semester kommer du att gilla Nice. I Nice har några av de största franska konstnärerna i modern tid bott under någon del av sitt liv, vilket syns i stadens museiutbud. Inspireras av konstnärer som Henri Matisse, Marc Chagall och Jules Chéret, i byggnader vars arkitektoniska skönhet på egen hand är värda ett besök.

Läs mer
Gamla_stan_Nice

Gamla stan i Nice

Området mellan Slottskullen och centrum är det som utgör gamla stan i Nice. Vieux Nice, som det heter på franska, har bevarats sedan 1600-talet. Gå vilse i krokiga gränder, slå dig ned för en fika på en pittoresk uteservering och iaktta vardagslivet som pågår. De färgglada husen kombinerat med de smala gränderna gör gamla stan i Nice till ett måste! 

Läs mer
Slottskullen_La_Colline_du_Chateau

La Colline du Château

Är du alltid på jakt efter städers bästa utkiksplats? I så fall måste du bege dig upp till Nice bästa: La Colline du Château. Slottskullen, som det översätts till på svenska, är en gammal slottsplats som ligger bortom gamla stan i Nice. Här väntar grönska, ett makalöst vattenfall och en enastående utsikt över Nice.

Läs mer
Sankt_Nikolaj_Katedral_Nice

Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice

En populär sevärdhet i Nice är den rysk-ortodoxa katedralen Sankt Nikolaj, eller som den heter på franska Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice. Det är den största rysk-ortodoxa katedralen utanför Ryssland och skänktes till staden från tsaren Nikolaj II i början av 1900-talet. 

Läs mer
Restauranger_i_Nice

Restauranger i Nice

Något snabbt på vägen eller Michelin-känsla? Det finns gott om restauranger i Nice. Vissa gator är fullproppade med härliga restauranger, och i  gamla stan finns några riktiga guldkorn…

Läs mer
Franska_matratter

Franska maträtter

Maten på franska rivieran brukar räknas till klassisk medelhavsmat. Eftersom att staden under en lång tid var ockuperad av italienare är en stor del av kosten inspirerad av det. Det finns trots det en hel del klassiker som hör till franska köket som du borde prova under din semester i Nice.

Läs mer
Stränder_i_Nice

Stränder i Nice

Både i och utanför Nice stadskärna finns det stränder att upptäcka för extra heta dagar. I centrala Nice är det främst klapperstenstränder som gäller, men om du tar dig en bit utanför Nice med till exempel lokalbuss, kan du snabbt komma till vackra vikar. Här är våra bästa tips på stränder i Nice.

Läs mer
Shopping_i_Nice

Shopping i Nice

Kliar det i shoppingfingrarna under semestern i Nice? Nice är en fantastisk shoppingstad för den sugne, oavsett om du gillar att handla ätbara prylar eller lyxiga designerkläder.

Läs mer