Slottskullen_Nice

Slottskullen - La Colline du Château

Slottskullen är ett måste under semestern i Nice av många anledningar; utsikten är svårslagen, platsen bär på enorm historia, och det kända vattenfallet är en fröjd för ögat. Toppen av kullen mäter 93 meter över havet. 

Du kan börja din vandring upp till Slottskullen i Nice från östra änden av Promenade des Anglais eller från hamnen. Längs vägen väntar flera viloplatser, ifall du behöver stanna till emellanåt. Det finns även en hiss som kan ta dig upp, från Quai Rauba Capeu, som har öppet under de varmare månaderna av året. Det finns två caféer på Slottskullen, ifall hungern faller på.

Slottskullens historia

Det ska ha varit uppe på Slottskullen som Nice först blev en stad. Någon gång kring 350 f.Kr. kallades platsen Nikaïa, och var en koloni som ägdes av grekerna. Senare kom en fästning att byggas på platsen, som skydd för inkräktare. Fästningen revs slutligen år 1706, av den franska kungen Louis XIV. Den första delen av fästningen tros ha blivit byggd på 1100-talet. Från dess forna glansdagar finns lite ruiner kvar och en kyrkogård som är flera hundra år gammal. Här kan du verkligen känna historiens vingslag när du promenerar omkring.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Nice, hitta och boka en resa till Nice eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Nice

Vilka är Nice finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Nice!

Se alla våra restips för Nice

Nice, Frankrike

  • En liten storstad med trendiga badorter
  • Stort restaurangutbud
  • Vackra och dramatiska landskap
Se alla resor till Nice

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här