Restips_for_Nice

Restips till Nice

Underbara Nice! Nice är en av få städer som lyckas kombinera storstadskänsla med pittoreska, välbehållna gator och ett behagligt lugn. Här hittar du våra bästa Nice-tips för din resa: de bästa sevärdheterna, platserna du borde checka av under din semester, härliga restauranger och Nice bästa stränder. 

Boka din resa till Nice

Stränder i Nice

Både i och utanför Nice stadskärna finns det stränder att upptäcka för extra heta dagar. I centrala Nice är det främst klapperstenstränder som gäller, men om du tar dig en bit utanför Nice kan du snabbt komma till vackra vikar. 

Läs mer

Museer i Nice

Gillar du att strosa på museer under din semester kommer du att gilla Nice. I Nice har några av de största franska konstnärerna i modern tid bott under någon del av sitt liv, vilket syns i stadens museiutbud. 

Läs mer

Gamla stan i Nice

Området mellan Slottskullen och centrum är det som utgör gamla stan i Nice. Vieux Nice, som det heter på franska, har bevarats sedan 1600-talet. Gå vilse i krokiga gränder, slå dig ned för en fika på en pittoresk uteservering och iaktta vardagslivet som pågår. 

Läs mer

Promenadstråk

Nice har många välplanerade gågator och alléer, torg och öppna parker. Promenade des Anglais är det mest kända promenadstråket. Promenade du Paillon är också värt ett besök! 

Läs mer

Shopping i Nice

Kliar det i shoppingfingrarna under semestern i Nice? Nice är en fantastisk shoppingstad för den sugne, oavsett om du gillar att handla ätbara prylar eller lyxiga designerkläder.

Läs mer

Restauranger i Nice

Något snabbt på vägen eller Michelin-känsla? Det finns gott om restauranger i Nice. Vissa gator är fullproppade med härliga restauranger, och i gamla stan finns några riktiga guldkorn…

Läs mer

Sevärdheter i Nice

Vill du upptäcka något nytt i Nice? Vandra upp på höga höjder till La Colline du Château, strosa i gigantiska Parc Phœnix eller besök en fin katedral!

Läs mer

Franska maträtter

Maten på franska rivieran brukar räknas till klassisk medelhavsmat. Det finns flera klassiker som hör till franska köket som du borde prova under din semester i Nice.

Läs mer