Saint_Nicolas_de_Nice

Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice

En mycket fotograferad och uppskattad sevärdhet i Nice är den rysk-ortodoxa katedralen Sankt Nikolaj, eller som den heter på franska Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice.

Katedralen är den största rysk-ortodoxa katedralen utanför Ryssland och skänktes till Nice från tsaren Nikolaj II i början av 1900-talet. Idag har den blivit en ikon för staden och ett slags landmärke. Med sina kupolformade torn är Sankt Nikolaj-katedralen väldigt lik Vasilijkatedralen i Moskva – man ser tornen sticka upp på håll.

Kyrkan är pompös och ståtlig. Katedralen ligger på Avenue Nicolas-II, och du tar dig enkelt dit till fots. Det kostar 10 euro för vuxna i entréavgift, medan barn under 14 år går gratis. Kyrkan har öppet förmiddagar och eftermiddagar, med en längre paus vid lunchtid. Mer information om att besöka kyrkan kan du hitta på deras hemsida.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Nice, hitta och boka en resa till Nice eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Nice

Vilka är Nice finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Nice!

Se alla våra restips för Nice

Nice, Frankrike

  • En liten storstad med trendiga badorter
  • Stort restaurangutbud
  • Vackra och dramatiska landskap
Se alla resor till Nice

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här