Sevärdheter i Nice, restips på Apollo.se

Sevärdheter i Nice

Vill du upptäcka något nytt i Nice? Vandra upp på höga höjder till La Colline du Château, strosa i gigantiska Parc Phœnix eller besök en fin katedral! Förutom Nices kända avenyer och torg, gamla stan och fina stränder så finns det mycket mer att upptäcka under semestern! 

Slottskullen - La Colline du Château

Slottskullen är ett måste under semestern i Nice av många anledningar; utsikten är svårslagen, platsen bär på enorm historia, och det kända vattenfallet är en fröjd för ögat. Toppen av kullen mäter 93 meter över havet. 

Du kan börja din vandring upp till Slottskullen i Nice från östra änden av Promenade des Anglais eller från hamnen. Längs vägen väntar flera viloplatser, ifall du behöver stanna till emellanåt. Det finns även en hiss som kan ta dig upp, från Quai Rauba Capeu, som har öppet under de varmare månaderna av året. Det finns två caféer på Slottskullen, ifall hungern faller på.

Slottskullens historia

Det ska ha varit uppe på Slottskullen som Nice först blev en stad. Någon gång kring 350 f.Kr. kallades platsen Nikaïa, och var en koloni som ägdes av grekerna. Senare kom en fästning att byggas på platsen, som skydd för inkräktare. Fästningen revs slutligen år 1706, av den franska kungen Louis XIV. Den första delen av fästningen tros ha blivit byggd på 1100-talet. Från dess forna glansdagar finns lite ruiner kvar och en kyrkogård som är flera hundra år gammal. Här kan du verkligen känna historiens vingslag när du promenerar omkring.

Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice

Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice

En mycket fotograferad och uppskattad sevärdhet i Nice är den rysk-ortodoxa katedralen Sankt Nikolaj, eller som den heter på franska Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice.

Katedralen är den största rysk-ortodoxa katedralen utanför Ryssland och skänktes till Nice från tsaren Nikolaj II i början av 1900-talet. Idag har den blivit en ikon för staden och ett slags landmärke. Med sina kupolformade torn är Sankt Nikolaj-katedralen väldigt lik Vasilijkatedralen i Moskva – man ser tornen sticka upp på håll.

Ta sig till Saint-Nicolas de Nice

Katedralen ligger på Avenue Nicolas-II, och du tar dig enkelt dit till fots. Det kostar 10 euro för vuxna i entréavgift, medan barn under 14 år går gratis. Kyrkan har öppet förmiddagar och eftermiddagar, med en längre paus vid lunchtid. Mer information om att besöka kyrkan kan du hitta på deras hemsida.

Parc Phœnix 

Parc Phœnix är Nice mäktigaste park. På 7 hektar finns 2500 plantor och 2000 djur. I parken finns också ett av de största växthusen i hela Europa – 25 meter högt och 7000 kvadratmeter stort är det hem för sju olika tropiska klimat. Kronan på verket är vattenfallen i parken, tydligt inspirerade av Medelhavet. Parken, som öppnade i februari 1990, ligger längs Promenade des Anglais.

Öppettider för Parc Phœnix                                                                    

Under sommarhalvåret har parken öppet 09.30 – 19.30 dagligen, under vintern 09.30 – 18.00. Det kostar 5 euro att gå in för vuxna, medan barn upp till 12 år går kostnadsfritt.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Nice, hitta och boka en resa till Nice eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Nice

Vilka är Nice finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Nice!

Se alla våra restips för Nice

Nice, Frankrike

  • En liten storstad med trendiga badorter
  • Stort restaurangutbud
  • Vackra och dramatiska landskap
Se alla resor till Nice

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här