Restauranger_i_Venedig

Restauranger i Venedig

Som matälskare är Italien ett fantastiskt land att besöka – här smakar pasta och pizza som det borde smaka. Du kan också frossa i härliga risottos, smårätter och charkuterier. Nedan finner du tips på restauranger i Venedig, uppdelat i tre prisklasser.

Billigare restauranger i Venedig

I Love Italy – Pasta to go!

I Love Italy kanske inte ser mycket ut för världen, men här kan du äta fantastisk pasta och pizza för nästan inga pengar alls. Undangömd på en bakgata vid Rialto-bron väntar denna simpla restaurang där du helst ska äta ståendes eller ta med maten, men smakerna är så genuina att du snart glömmer bort det.

Adress: Calle dell’orso 5529

Basegó

För en liten peng kan du få ett smarrigt glas vin och cicchetti på mysiga restaurangen Basego. Placerat i lokala Venedig ser det här lilla hålet i väggen inte mycket ut för världen, men när du väl kommer in slår den genuina, italienska stämningen till.

Adress: Calle del Scaleter 2863

Osteria Al Squero

Al Squero är en hårt hållen favorit hos lokalbefolkningen. Beläget precis vid vattnet finner du ofta människor i klungor som tar sig en aperitif och liten smörgås. Det är sparsamt med platser inomhus men utomhus är det gott om plats. Osteria Al Squaro ligger i stadsdelen Dorsoduro.

Adress: Dorsoduro 943-944

Mellanklass restauranger i Venedig

La Bitta – Genuin italiensk mat

Längtar du efter känslan av att du äter på en genuin, italiensk restaurang? Då är La Bitta en restaurang för dig. Här finns bara en liten meny med rätt rustika italienska rätter, och inredningen är inte i det senaste laget. La Bitta är dock kända för sina kötträtter som kalvlever och Osso Bucco. Boka bord för att vara på den säkra sidan, hit går många lokalbor.

Adress: Calle Lunga de San Barnaba 2753/a

Al Timon

Al Timon är en riktig kvarterskrog där italienarna samlas för lite charkuterier och en aperitif. De är också väldigt kända för sitt kött. Du gör bäst i att boka bord om du vill testa på den här undangömda juvelen. Du kan välja att sitta på ett bord längs kanalen eller ta en drink på restaurangens båt som guppar stilla utanför.

Adress: Fondamenta dei Ormesini 2754

Vini da Pinto

Med sitt utmärkta läge precis vid fiskmarknaden på Rialto är Vini da Pinto kända för att vara väldigt bra på sina skaldjur. Hit kan du gå och ta en aperitif och cicchetti eller slå dig ned för en ordentlig måltid.

Adress: Sestiere San Polo 367

Lyxigare restauranger i Venedig

Ristorante Al Covo

En av Venedigs bästa fisk- och skaldjursrestauranger heter Al Covo och är en familjerestaurang belägen i en liten gränd i stadsdelen Castello. Med en gedigen vinlista med över 200 sorter, en avslappnad stämning och lokala råvaror är det en given stjärna på Venedigs restaurangkarta.

Adress: Calle de la Pescaria 3968

Osteria da Fiore

I stadsdelen San Polo ligger den lilla pärlan kallad Osteria da Fiore. Restaurangen är snyggt inredd, personalen proffsig och maten högklassig. Har du svårt att bestämma dig bland godsakerna på menyn kan du prova en avsmakningsmeny.

Adress: Sestiere San Polo 2202

A Beccafico Arte

Autentisk italiensk mat i en fantastisk miljö väntar på restaurangen A Beccarfico Arte, som ligger precis vid kanalen i stadsdelen Cannaregio. Pasta och skaldjur gifter sig fantastiskt här! Det blir nästan inte bättre än såhär.

Adress: Strada Nuova 2289/C

Tips_Restauranger_i_Venedig