Restips Kreta

Restips för Kreta

Greklands största ö Kreta bjuder på ett fantastiskt utbud av aktiviteter, sevärdheter, vacker natur och god mat. Utöver de underbara stränderna som förstås är öns främsta dragplåster! Här hittar du tips om vad du kan uppleva på Kreta och var du hittar de finaste stränderna och mysigaste restaurangerna.

Boka din resa till Kreta

Att göra med familjen på Kreta

Vill ni göra något mer än att hänga vid poolen och på stranden finns det ett stort utbud av saker att göra för stora och små på Kreta, från vattenland och nöjesparker till akvarium och museum.

Läs våra tips

Kretas vackra natur

Kreta har en fantastisk rik och varierande natur som bjuder in till många härliga upplevelser. Vandra genom storslagna raviner, utforska grottor och njut av det vackra landskapet!

Läs våra tips

Sportiga aktiviteter

Kreta är ett perfekt resmål för dig som vill ha en aktiv semester och ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Vandra och cykla eller prova på windsurfing, kitesurfing, dykning och snorkling.

Läs våra tips

5 sevärdheter på västra Kreta

På västra Kreta finns det gott om intressanta sevärdheter att utforska på din semester. Här tipsar vi om några guldkorn som kan förgylla din resa.

Läs våra tips

6 sevärdheter på östra Kreta

Östra Kreta bjuder på en fantastisk rikedom av historiska sevärdheter. Knossos är det största dragplåstret, men här finns även många andra ruiner, palats och vackra landskap att utforska.

Läs våra tips

Kretas byar och städer

Från mysiga små byar till historiska städer – Kreta har mycket att erbjuda för dig som vill varva sköna dagar på stranden med att utforska både små och stora orter.

Läs våra tips

10 fina stränder på västra Kreta

Kreta är fullt av underbara stränder med mjuk sand och kristallklart vatten. Här tipsar vi om några av våra favoriter bland stränderna längs Chaniakusten och resten av västra Kreta.

Hitta västra Kretas bästa stränder

10 underbara stränder på östra Kreta

Östra Kreta kan skryta med några av Kretas finaste stränder. Här finns både långgrunda fina sandstränder för barnfamiljer och undangömda vikar där du kan njuta av lugn och ro.

Hitta din favoritstrand på östra Kreta

Läcker mat på Kreta

Kretensarna är kända för sin gästvänlighet och sin goda mat. Åk upp till bergen, hitta en mysig taverna och beställ in flera smårätter på lokala råvaror att dela på. 

Läs vår bästa mattips

Restauranger på Kreta

Det finns ett enormt utbud av trevliga restauranger på Kreta. Vi hjälper dig att hitta rätt genom att tipsa om några av våra favoriter, från mysiga tavernor till schysst sushi och härliga glassbarer. 

Se våra restaurangtips

Shopping på Kreta

Kreta erbjuder ett stort och varierat utbud av shopping. Här hittar du det mesta, från Heraklions breda utbud av butikskedjor till trevliga marknader och lokalproducerade råvaror.

Läs våra tips