Resor till Plakias

Apollo service

Här möter du Apollos duktiga utlandspersonal. Du och dina medresenärer har vår personal inom räckvidd när du behöver information eller goda tips och när du behöver hjälp.

Covid-19 inresekrav: Covidbevis • Inreseformulär

På Kretas sydkust ligger Plakias, en gemytlig och stillsam by med genuin atmosfär. Området karaktäriseras av dramatiska bergväggar, en blandning av karga raviner och lummig grönska, med det Libyska havet som kuliss. Trots sin ringa storlek är Plakias en levande by där det mesta kretsar kring strandpromenaden - slå dig ner vid någon av restaurangerna eller ta en drink i en bar till tonerna av live musik. Vill du hellre ägna dig åt en mer pulshöjande aktivitet har Plakias många fina vandringsleder att erbjuda. Vad sägs till exempel om sträckan längs Kourtaliotiko Gorge, en av Kretas vackraste raviner med imponerande, vertikala klippor på vardera sida?

Populära hotell – Plakias

Alegria Beach Resort

Från 3 798 SEK

Alianthos Garden

Från 5 948 SEK
Hotell Alianthos Beach i Plakias på Kreta, Grekland.

Alianthos Beach

Från 4 037 SEK
Poolområdet på hotell Lamon i Plakias på Kreta, Grekland.

Lamon

Från 3 498 SEK

Fakta om Plakias

Valuta

Euro (EUR).

Äta ute

Det finns ett flertal restauranger med ett brett urval men typiskt för tavernorna vid havet är färsk fisk och skaldjur samt grekisk traditionell mat. De flesta restauranger ligger längs med byns huvudgata utmed havet. Priserna i Plakias är fortfarande ganska låga i jämförelse med större turistorter på Kreta.

Transfer

Från flygplatsen har du direkttransfer till Plakias och Alegria Beach som tar ca 1 timme och 40 minuter.

Stränder

Stranden i Plakias är ca 1 km lång med vacker grovkornig sand. Den är relativt långgrund vilket också gör den barnvänlig. Prevellistranden ligger ca 30 min bort med båt som går dagligen tur och retur från Plakias. I Damnoniviken som ligger ca 20 min promenad bort, finns det möjlighet för vattensporter såsom vattenskidor och windsurfing.

Mer fakta

Väder

jan 14°c
feb 14°c
mar 15°c
apr 17°c
maj 21°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 27°c
sep 25°c
okt 22°c
nov 19°c
dec 16°c
8,9 av 10 Plakias
Våra gästers betyg, baserat på 14 omdömen