Shopping Kreta

Shopping på Kreta

Kreta erbjuder ett stort och varierat utbud av shopping. Här hittar du det mesta, från Heraklions breda utbud av butikskedjor till trevliga marknader, hantverk och fina lokalproducerade råvaror som olivolja, honung och kryddor.

Shopping i Chania stad

Kretas bästa shopping

I Heraklion hittar du öns bästa shopping med märken som Zara, Bershka och Pull & Bear. Det finns dessutom en basargata med butiker som säljer allt mellan himmel och jord. De flesta större affärer har öppet från 9.00 till 14.30. På tisdagar och torsdagar håller de också kvällsöppet mellan 17.30 och 21.00.

Varje torsdag och lördag mellan 8.00 och 14.00 hålls det marknad i ett bostadsområde i utkanten av Heraklion. Här säljs allt från kryddor och grönsaker till smycken och kläder och det är verkligen en trevlig upplevelse att strosa runt bland stånden och se vad som erbjuds. Det enklaste sättet att ta sig hit är att ta lokalbussen till Heraklion och sedan taxi till marknadsplatsen.

Shoppa i Chania

Chania har de större butikerna öppet alla dagar utom söndagar till klockan 14.00. På tisdagar, torsdagar och fredagar har de kvällsöppet mellan 17.30 och 21.00. I den gamla stadsdelen och i Platanias har butikerna oftast öppet hela dagen, alla veckans dagar. En del affärer stänger dock för siesta.

Mitt i Chanias centrum hittar du Kretas största saluhall Agora. Här hittar du en mängd butiker som säljer lokala läckerheter som olivolja, örter, kryddor, ost, vin, raki, frukt och grönsaker men även färskt kött och fisk. Örter och kryddväxter används flitigt i grekisk matlagning och det är oregano, timjan, rosmarin och basilika som används mest. Ta med dig smakupplevelserna hem i form av dina favoritörter – så mycket fräschare än att köpa dem hemma. Öppet måndag till lördag kl 8.00-14.30 samt tisdag, torsdag och fredag kl 18.00-21.00.

Marknadsdagar på Kreta

Agios Nikolaos är det utomhusmarknad varje onsdag förmiddag, som hålls på parkeringen till det offentliga sjukhuset.

I Elounda kan du gå på en mindre marknad varje fredag på förmiddagen. Chania har marknader på onsdagar, torsdagar och lördagar. På torsdagsmarknaden i stadsdelen Nea Chora kan du bland annat köpa grönsaker, frukt och kläder. Marknaderna är öppna mellan klockan 7-14.

Rethymnon har en traditionell marknad mellan 8.00 och 14.00 på torsdagar, på parkeringen mitt emot stadsparken. Här kan du köpa härlig färsk frukt och solmogna grönsaker till en god frukost på balkongen. Det finns också marknader på måndagar och lördagar på andra platser i staden.

Ta hem en bit av Kreta

Att köpa med sig olivolja är som att ta hem en liten bit av Kreta. Oljan är känd världen över för sin höga kvalitet och unika smak. Förutom olja är det trevligt att köpa en fin burk med honung eller varför inte en presentförpackning med väldoftande kryddor. Det lokala hantverket är också trevliga souvenirer. I byarna Kritsa, Kotoulofari och Anogia kan du köpa vackra handarbeten och annat hantverk och i keramikbyn Thrapsano hittar du utsökt drejade keramikprodukter.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kreta, hitta och boka en resa till Kreta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kreta

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, de mysigaste restaurangerna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kreta

Kreta

  • Den största av de grekiska öarna
  • Naturupplevelser och fantastiska stränder
  • Mängder av orter med olika karaktär
Se alla resor till Kreta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här