Vindsurfing bland vågorna på Kreta

Guide till en aktiv semester på Kreta

Kreta är ett perfekt resmål för dig som vill ha en aktiv semester och ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Många fina vandringsleder i ett vackert och varierat landskap gör Kreta populärt bland vandrare. Det är även lätt att hyra cykel och se ön på två hjul, medan vattensportare kan ägna sig åt windsurfing, kitesurfing, dykning, snorkling och havskajak.

Vandra på Kreta

Kretas natur är perfekt för vandringar och över hela ön sprider E4 Europas långdistansvandringsleder ut sitt nät för den som verkligen vill komma ut i naturen. Är du intresserad av att vandra en kortare sträcka på semestern är Stalos-vandringen ett toppenalternativ. Den börjar vid Marias Taverna i Kato Stalos och slutar vid Atrion Hotel i Agia Marina. Det är cirka sju kilometer att gå. Innan du börjar din vandring kan du passa på att titta in på Apollos kontor i Kato Stalos för att få en karta och en vägbeskrivning. Läs mer om vandring på Kreta här!

Cykla med imponerande utsikter

Gillar du att cykla ska du definitivt göra det på Kreta. Medan du trampar fram upplever du den vackra naturen och de mysiga små byarna. De flesta vägar lämpar sig väl för cykling och är inte allt för trafikerade. Ett populärt område att cykla i är Analipsi som ligger utanför Hersonissos, där du cyklar i vackra omgivningar med väldoftande olivlundar.

Vattensporter på Kreta

Vid Hersonissos på östra Kreta är förhållandena perfekta för vindsporter. Windsurfing och kitesurfing blir mer och mer populärt på Kreta och det finns flera surfcenter där du kan ta lektioner eller hyra bräda. Vill du hellre utforska livet under vattenytan finns det goda förutsättningar här. I det kristallklara vattnet kan såväl nybörjare som mer erfarna dykare njuta av snorkling och dykning. Dykare med certifikat kan följa med på guidade dykturer från stranden eller från båt. 

Fler aktiviteter

Från en havskajak upplever man kusten på ett alldeles speciellt sätt och kan komma till platser som annars är omöjliga att nå. Bergsklättring är ett spännande sätt att uppleva Kretas vackra natur och upplevelsen bjuder garanterat på storslagna utsikter. För dig som gillar att spela golf ligger Kretas enda 18-hålsbana – The Crete Golf Club  – utanför Hersonissos. Den vackert belägna golfbanan anses ha Medelhavsområdets mest imponerade banor. Utrustning kan du hyra på plats.

Att rida är ett fantastiskt sätt att uppleva den vackra kretensiska naturen. Om du vill prova på kan du besöka Zoraidas stall strax utanför Georgioupolis. Här finns kurser för både nybörjare och avancerade ryttare, och man kan rida antingen i grupp eller ensam.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kreta, hitta och boka en resa till Kreta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kreta

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, de mysigaste restaurangerna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kreta

Kreta

  • Den största av de grekiska öarna
  • Naturupplevelser och fantastiska stränder
  • Mängder av orter med olika karaktär
Se alla resor till Kreta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här