Saker att göra med familjen på Kreta

Vill ni göra något mer än att hänga vid poolen och på stranden finns det ett stort utbud av saker att göra för stora och små på Kreta. Här finns flera stora vattenland och nöjesparker där ni kan spendera fartfyllda heldagar. Kretas akvarium och naturhistoriska museum är också populära attraktioner för familjer.

Star beach, vattenland på Kreta Vattenlandet Star Beach är uppdelat i flera områden med pooler, piratskepp och vattenrutschkanor för alla åldrar.

Vattenland på Kreta

Vattenlandet Acqua Plus, som ligger ca 5 kilometer utanför Hersonissos, har massvis av roliga attraktioner – vad sägs om vattenrutschkanan Kamikaze, det svarta hålet eller höghastighetsbanan? För dig som vill ta det lite lugnare passar optimal avkoppling i Lazy River bra.

Det stora vattenlandet Water City ligger ungefär fem kilometer från Hersonissos på östra sidan av Kreta. I en stor grönskande park ligger mängder med olika vattenrutschbanor och pooler. Här finns både en Lazy River och en Crazy River och såväl barn som vuxna får garanterat en rolig och plaskblöt dag. På området finns också några butiker, en restaurang och ett café.

Mellan Hersonissos och Stalis ligger vattenparken Star Beach. Här kan både stora och små roa sig med till exempel bungy jump och hästridning eller bara koppla av på de fina sandstränderna.

Det roliga vattenlandet Limnoupolis ligger i Varipetro, ungefär nio kilometer från Chania. Här kan hela familjen roa sig i flera olika vattenrutschbanor och pooler. För dig som vill ta det lite lugnare finns en skön Lazy River, men gillar du full fart är det Crazy River som gäller! Både barn och vuxna får garanterat en rolig dag med massa plask och lek! På området finns även restauranger och caféer där man kan få något gott i magen.

Glada barn = ännu gladare föräldrar! Många av våra hotell på Kreta erbjuder både vattenland och härliga pooler.

Vattenland för både stora och små

Det roliga vattenlandet Limnoupolis ligger i Varipetro, ungefär nio kilometer från Chania. Här kan hela familjen roa sig i flera olika vattenrutschbanor och pooler. För dig som vill ta det lite lugnare finns en skön Lazy River, men gillar du full fart är det Crazy River som gäller! Både barn och vuxna får garanterat en rolig dag med massa plask och lek! På området finns även restauranger och caféer där man kan få något gott i magen.

Nöjesparker på Kreta

Golden Fun Park i orten Agii Apostoli erbjuder en fullspäckad dag för hela familjen. Här finns det bowling, biljard, 18-håls minigolfbana och lekslott för de mindre barnen. Parken har dessutom lekplatser både ute och inomhus. När ni behöver energi kan ni äta något gott på parkens snackbar. Golden Fun Park ligger på promenadavstånd från Agii Apostoli och fyra kilometer väst från Chania stad längs med huvudvägen.

Utanför Chania, högt uppe med utsikt över Soudabukten, ligger Megaplace Entertainment Park. Här kan hela familjen roa sig med en mängd roliga aktiviteter – bowling, hoppborg, lekplats och bio är bara ett axplock av allt som finns att göra. När ni inte orkar mer kan något att äta i en av serveringarna sitta fint– som gjort för en heldag!

Kretas akvarium och naturhistoriska museum

Beläget 15 kilometer öster om Heraklion ligger det fina Cretaquarium. Akvariet är väl värt ett besök, speciellt om du reser med barn. I en spännande och vacker miljö visas alla fiskar som finns i havet runtomkring, även haj och sköldpadda. Du kan få personlig guidning på engelska om du bokar detta i förväg. 

Det naturhistoriska museet i Heraklion hittar du på gatan Sofokli Venizelou vid hamnen. Här kan du lära dig allt om Kretas flora och fauna och det finns även en särskild barnavdelning med roliga aktiviteter. Det som många, både stora och små, tycker är mest spännande är jordbävningsplattformen där man kan uppleva en jordbävning och lära sig hur man tar skydd.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kreta, hitta och boka en resa till Kreta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kreta

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, de mysigaste restaurangerna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kreta

Kreta

  • Den största av de grekiska öarna
  • Naturupplevelser och fantastiska stränder
  • Mängder av orter med olika karaktär
Se alla resor till Kreta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här