resmål

Apollos resor till Platanias har allt en semestrande skandinav kan önska - stränder, charmiga restauranger och ett virvlande uteliv. Välj mellan allt från charmiga, familjeägda hotell till lyxiga resorter och småskaliga lägenhetshotell, där sköna dopp i Medelhavet alltid ligger nära till hands. Miss...

Läs mer om Platanias 32 hotell från 3 798 SEK

Res med Apollo till Ierapetra – Europas sydligaste stad. Här finns allt för en bekväm semester: shopping, strandliv, sevärdheter och olika aktiviteter. Även om Ierapetra i allra högsta grad är en levande stad är tempot ändå lugnt och stämningen känns skönt tillbakalutad.

Läs mer om Ierapetra & Koutsounari 3 hotell från 9 798 SEK

En resa till Hersonissos bjuder på allt! Önskar du liv och rörelse är Hersonissos med hamnområdet perfekt för dig. Här kan du äta gott, kika i butiker och känna på nattlivet. Du får också nära till en häftig kulturupplevelse i tre genuina gamla städer, med äkta kretensisk mat och vackra vyer. Ett me...

Läs mer om Hersonissos, Stalis & Malia 23 hotell från 3 998 SEK

En resa till Rethymnon stad bjuder på mer än shopping och ståtliga monument. Den milslånga sandstranden börjar mitt i stan och längs strandpromenaden och i den venetianska hamnen finns gott om tavernor och krogar. Även om Rethymnon är Kretas tredje största stad får man lätt känslan av att befinna si...

Läs mer om Rethymnon stad 34 hotell från 4 468 SEK

Apollos resor till Agii Apostoli är ett måste för barnfamiljer! Barn älskar nämligen Agii Apostoli och det är inte svårt för deras föräldrar att göra detsamma. Det lugna semestertempot och badvikar med långgrunda sandstränder inbjuder till många härliga familjestunder.

Läs mer om Agii Apostoli 9 hotell från 4 898 SEK

Vill du njuta av ett småstadstempo i vackra omgivningar ska du definitivt resa till Agios Nikolaos. Här kretsar livet kring hamnen och den lilla sjön och det finns flera härliga stränder att sola och bada på.

Läs mer om Agios Nikolaos 8 hotell från 4 798 SEK

Boka en resa till Agia Marina i sommar! Orten är ganska livlig och omgiven av vacker och lummig grönska. Merparten av Apollos hotell är strandnära och de mäktiga Lefka Ori-bergen i bakgrunden utgör ett perfekt sceneri för din resa.

Läs mer om Agia Marina 8 hotell från 4 998 SEK

Tillbringa avkopplande dagar på stranden i någon av orterna som sträcker sig som ett pärlband utmed Rethymnons kust. Njut av en semester där dagarna kretsar kring nästa dopp och kvällens middag, där du helt enkelt tar allt i din egen takt. Söker du mer liv och nöjen ligger Rethymnon stad på ett bekv...

Läs mer om Rethymnon kust 16 hotell från 4 098 SEK

I Almyrida och Kalives får du känslan av att verkligen vara i Grekland! Det stillsamma livet kretsar kring stranden och de mysiga restaurangerna och allt finns på bekvämt avstånd, runt knuten. Till Almyrida och Kalives reser du för att koppla av, njuta och komma utvilad tillbaka.

Läs mer om Almyrida & Kalives 5 hotell från 6 546 SEK

Den härliga badorten Kato Stalos är vackert belägen några kilometer väster om Chania. Hit reser alla, såväl turister som kretensarna själva, för att njuta av solen och det härliga vattnet. Promenera längs den långa, breda sandstranden och beställ in en läcker grekisk rätt från någon av tavernorna. I...

Läs mer om Kato Stalos 9 hotell från 4 208 SEK

På Kretas sydkust ligger Plakias, en gemytlig och stillsam by med genuin atmosfär. Området karaktäriseras av dramatiska bergväggar, en blandning av karga raviner och lummig grönska, med det Libyska havet som kuliss. Trots sin ringa storlek är Plakias en levande by där det mesta kretsar kring strandp...

Läs mer om Plakias 3 hotell från 5 804 SEK

Den lilla semesterorten Anissaras ligger på östra Kreta, alldeles intill det vackra Egeiska havet, och på lagom avstånd från storstaden Heraklion. Här upplever du Kreta på nära håll och kan njuta av sköna sommardagar på den långa och fina stranden.

Läs mer om Anissaras 3 hotell från 11 398 SEK

Vill du ha en genuin semester och inte bo direkt vid turiststråken? Då är Kastelli det självklara valet. Atmosfären är grekisk och det är bara att sitta ner och njuta på något av de mysiga caféerna eller tavernorna längs strandpromenaden. Orten är också en perfekt utgångspunkt för utflykter utmed Kr...

Läs mer om Kastelli 2 hotell från 3 598 SEK

Res till Kokkini Chani eller Kokkini Hani som många också säger och njut av lugnet och soldränkta dagar på fina stränder. Orten är en perfekt utgångspunkt för upplevelser och utflykter, vill du festa till det någon kväll ligger populära Hersonissos på bekvämt avstånd.

Läs mer om Kokkini Chani 2 hotell från 13 602 SEK

Res till Maleme i sommar som ligger väster om Chania. Hit kommer du för att uppleva den lugna atmosfären och för att leva ett härligt strandliv. I centrum finns ett par mysiga tavernor och caféer där du kan slå dig ner tillsammans med lokalbefolkningen och njuta av läckra, grekiska rätter.

Läs mer om Maleme 2 hotell från 7 398 SEK

Gör något annorlunda och upptäck charmen med södra Kreta! Här är naturen storslagen och tempot lite lugnare och turisterna lite färre. Det finns dessutom alla förutsättningar för en aktiv och innehållsrik semester, då området bjuder på många vackra vandringsleder.

Läs mer om Paleochora 4 hotell från 9 068 SEK

När venetianerna härskade på Kreta under medeltiden gav de Chania smeknamnet ”Österns Venedig”. När man nu ser Chanias vackra venetianska hamn förstår man varför.

Läs mer om Chania Stad 3 hotell från 7 835 SEK

Georgioupolis har en härlig prägel av äkta grekiskt lantliv. På den långgrunda sandstranden som löper utmed bukten trivs barnen perfekt. På kvällen kan du njuta av en god middag på en taverna. För den som vill finns storstadens puls på nära håll, då Chania och Rethymnon inte ligger långt borta.

Läs mer om Georgioupolis 13 hotell från 3 898 SEK

Vill du ha en lugn semester i vackra omgivningar är det till Gouves du ska boka sommarens resa. Oavsett om du reser med eller utan barn finns här något att göra – här finns flera vackra laguner att bada i men även en lång, och på sina ställen långgrund, sandstrand. Från Gouves är det inte heller lån...

Läs mer om Gouves 3 hotell från 4 998 SEK

Till den lilla orten Kolymbari reser du som vill bo en bit bort från pulsen och de större turistorterna. Här kan du i lugn och ro umgås med dina nära och kära och koppla av med lata dagar på stranden.

Läs mer om Kolymbari 4 hotell från 5 098 SEK

Lilla Makrigialos på Kretas sydöstra hörn är en riktig pärla för dig som vill ha en avkopplande semester vid havet med värme, god mat och svalkande dopp. Vid den kilometer långa stranden njuter du av lugnt, kristallklart vatten. Här finns även några tavernor där du kan slå dig ner för en måltid av e...

Läs mer om Makrigialos/Koutsouras 3 hotell

Välkommen till ännu en oslipad diamant i öst! I Palekastro får du en glimt av det genuina Kreta samtidigt som du har nära till unika stränder, historiska minnesmärken och vackra landskap som gjorda för vandring och turer med mountainbike bland bergstoppar och spektakulära raviner.

Läs mer om Palekastro 2 hotell

Sitia, i det nordöstra hörnet av Kreta, är något så ovanligt som en helt vanlig kuststad dit de stora turistströmmarna ännu inte nått. Här väntar sköna promenader i hamnen och långa tavernakvällar med det bästa ur det kretensiska köket. Sandstranden med sitt klara vatten ligger strax nedanför centru...

Läs mer om Sitia 4 hotell

Res med Apollo till Gerani på Chaniakusten! Den lilla orten har lyckats behålla mycket av den grekiska charmen och här kan du räkna med en lugn och rofylld semester där strandlivet står i fokus.

Läs mer om Gerani 4 hotell från 5 733 SEK

Skidor på Kreta? Det går väl inte? Jo, det gör det faktiskt - och det är bra. Riktigt bra! På Kreta finns inga skidorter, men bergen är fantastiska och topparna sträcker sig till ca 2 500 meter över havet. Även god mat och anrik kultur lockar till en ultimat helhetsupplevelse.

Läs mer om Topptursåkning 1 hotell från 19 971 SEK