Golf

Aktiv semester på Korfu

På Korfu hittar du ett brett utbud av aktiviteter som golf, fotboll och bowling. Vill du ta del av en mer genuin sportupplevelse à la Korfu, varför inte otippat nog kolla in en cricketmatch?

Golf i Ermones

På den västra delen av ön ligger Ermones som hyser en av Korfus två golfbanor. Från Dassia/Gouvia tar det cirka 30 minuter att ta sig hit och från Agios Gordis cirka 20 minuter. Golfbanan ligger i vackra Ropa Valley och har floden Nafsika som en del av banan. För dig som inte gillar golf bjuder Ermones på en liten fin sandstrand.

Star Bowling

Bowling är en trevlig kvällsaktivitet för kompisgänget eller familjen. Utanför Korfu stad, på vägen från Dassia/Gouvia, ligger Star Bowl som är en stor och populär bowlinghall. Här finns också biljard för den som föredrar det.

Gammal crickettradition

Cricket spelas faktiskt på Korfu och är en kvarleva från den tid då Storbritannien härskade över ön. I Korfu stad ligger den första cricketplanen som man tidigare använde sig av, bland annat när de vann över England på 80-talet och spelade som allra bäst. I dag använder man sig av den cricketplan som finns i Gouvia, nära hamnen.

Titta på fotboll

Korfus fotbollslag A.O. Kerkyra har just avancerat upp i den högsta grekiska ligan Super League. Detta innebär att de stora Atenlagen Olympiakos, Panathinaikos och AEK kommer till Korfu för att spela. Många av våra skandinaviska spelare är placerade i de grekiska topplagen, så här har du chansen att se en riktigt bra match. Biljetter köper du vid stadion som ligger bredvid flygplatsen utanför Korfu stad. Priserna ligger på mellan 20 och 40 euro.

Cricket