Sidari, Canal d'amour

Naturnära äventyr på Korfu

För dig som är en naturmänniska erbjuder Korfu många härliga vandringsturer och vackra bergsvyer – och om du känner att du vill prova på något nytt, varför inte dyka i kristallklart vatten eller utforska öns landskap från hästryggen.

Paleokastritsa, Korfu

Dyk och snorkla i Nissaki

På stranden i Nissaki ligger stora vita stenar som gör att vattnet är härligt klart och passar perfekt för snorkling och dykning. Det finns dykfirmor i Ipsos, Barbati och Nissaki som kan förse dig med lektioner och utrustning, men själva dyken sker i vilket fall i Nissaki.

Hyr båt för en dag

Att hyra en egen liten motorbåt för en dag är det perfekta sättet att uppleva Korfu från sjösidan. På både den västra och östra delen av ön finns det många fina platser som bara är tillgängliga från havet. Att hyra båt kostar från 50 euro/dag och du hittar uthyrare vid de flesta stränderna. 

Naturupplevelse på hästryggen

På den norra sidan av ön finns det flera ställen som erbjuder hästridning, bland annat Kassiopi och Roda. Att rida i sakta mak bland grönska och olivlundar är en härlig semesterupplevelse och ett perfekt sätt att njuta av de vackra omgivningarna. Stallen erbjuder olika typer av turer, både för nybörjare och för erfarna ryttare.

Bergvy, Korfu

Vandra till Chlomos

För dig som vill ha en utmanande vandring i vackra omgivningar kan vi rekommendera Chlomos. Innan du når Argirades passerar du en skylt mot Chlomos, och härifrån följer du vägen rakt upp i bergen. Väl uppe i Chlomos har du en fantastisk utsikt över Agios Georgios och Korissionsjön.

Till toppen för utsiktens skull

Berget Pantokrator är Korfus högsta punkt och höjer sig 900 meter över havet. Uppe på toppen finns ett kloster och ett café. Här uppe har du utsikt över Korfu stad och de frodiga delarna av ön. Man ser också över till Albanien och på en riktigt fin och klar dag är det fri sikt hela vägen till Italien. Man kan köra hela vägen upp med bil, men för den bästa upplevelsen rekommenderar vi dig att gå den sista biten så att du verkligen får med dig den fantastiska utsikten. 

Cape Drastis, Korfu

Cape Drastis

Går du västerut från byn Sidaris strand Apotripiti, längs den slingrande lilla grusvägen, så kommer du efter ca 3 kilometer fram till den fantastiskt vackra udden Cape Drastis. Nere vid vattnet finns en liten hydda där du kan köpa något kallt att släcka törsten med. Känner du inte för att gå hela vägen tillbaka sen så kan du ta en taxibåt till Sidari.

Canal d'Amour

I Sidari har man funnit spår från de första människorna på Korfu. I dag är Sidari en semesterort och kusten kantas av unika klippformationer. Här ligger även den kända platsen Canal d'amour – legenden säger att om du simmar igenom den så finner du kärleken på andra sidan.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Korfu, hitta och boka en resa till Korfu eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Korfu

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Korfu

Korfu

  • Venetiansk arkitektur i Korfu stad 
  • Kristallklart vatten
  • Kombinera med Saranda, Albanien
Se alla resor till Korfu

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här