Det gamla fortet i Korfu stad

Sevärdheter på Korfu

Från 1400-talsfort till nybyggda hamnar fulla med de lyxigaste yachterna – på Korfu finner du en riklig blandning mellan det gamla och det nya. Behöver du inspiration till nästa utflykt? Kolla in våra tips här!

S:t Spyridons kyrka på Korfu

Korfus helgon Sankt Spyridon

Sankt Spyridon är Korfus skyddshelgon och över hälften av Korfus invånare har fått sitt namn efter honom. Det finns många Spyros och Spyridoula på ön! Helgonet har också en egen kyrka inne i Korfu stads gamla stadsdel, där Spyridon själv har sin viloplats. Det är lätt att hitta hit för kyrkan har stadens högsta kyrktorn. 

Achillespalatset

Från början var Achillespalatset den ungerska kejsarinnan Elisabeths sommarresidens. Hon döpte palatset efter Akilles vars styrka och skönhet hon beundrade. När Kaiser Wilhelm tog över palatset byggde han en bro från stranden så att hans gäster kunde rida ända upp till entrén. I dag återstår bara ruiner av bron. Under första världskriget användes palatset som militärsjukhus men nu är det ett museum med tusentals besökare varje år. Achillespalatset har många fina målningar, skulpturer och en grönskande trädgård med en elva meter hög staty av Akilles.

Lyxlir i Gouvia

Till Gouvias hamn kommer påkostade privata båtar, både utländska och grekiska, för att lägga till. Det är ett rent nöje att gå längs hamnen och beundra alla lyxyachter. Speciellt fint är det på kvällen när båtarna är upplysta. Vill du behålla den exklusiva känslan kan du äta middag på någon av de två lyxiga restaurangerna som ligger i hamnen.

Fort på Korfu

Det gamla venetianska fortet ...

Det gamla venetianska fortet byggdes på 1400-talet och är strategiskt placerat utanför Korfu stad för att skydda stadens östra sida. Innanför murarna ligger St. Georges kyrka, den enda kyrkan i Grekland som är byggd i dorisk stil. I fortet hittar du också ett café och trappor som tar dig upp till toppen på runt 20 minuter. I en liten butik säljs kopior av museiföremål i keramik. Här ligger också ett litet museum som visar mosaiktavlor samt Korfus allmänna bibliotek. Inträde kostar 6 euro och 3 euro för dig som är över 65 år.

... och det nya

För att skydda den västra sidan av Korfu stad byggdes ett till venetianskt fort, som heter St. Marks men mest är känt som det nya fortet. Britterna och fransmännen har senare bidragit med delar av arkitekturen. Utanför fortet finns ett minnesmonument från andra världskriget. St. Marks ligger i nordöstra delen av staden och har ingång från gamla hamnen. Vid skylten ”Neo Frourio” hittar du de breda trapporna som leder upp till ingången. Inträdet kostar 3 euro.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Korfu, hitta och boka en resa till Korfu eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Korfu

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Korfu

Korfu

  • Venetiansk arkitektur i Korfu stad 
  • Kristallklart vatten
  • Kombinera med Saranda, Albanien
Se alla resor till Korfu

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här