Stranden i Glyfada

Korfus bästa stränder

På Korfu finns det stränder både för den som söker total avkoppling och den som önskar ett mer fartfyllt sätt att jobba på brännan. Särskilt imponerande är emellertid Korfus vackra stenstränder som ger vattnet en alldeles särskild nyans.

Agios Georgios, Korfu

En eller flera Agios Georgios

På Korfu finns det hela fyra orter som heter Agios Georgios. Den som ligger på den nordvästra sidan av ön har en mycket fin sandstrand. Hit kommer många öbor och turister för att bada och ha en skön dag i solen. Det finns också ett par caféer att söka skugga vid.

Unika vyer på Issos Beach

Issos Beach är en underbar strand som ligger på nordsidan av stranden i Agios Georgios i söder. Här finns sandbanker och små klippformationer som ger stranden sitt unika utseende. Vill du röra på dig finns det beach volleynät och surfingskola. I den lilla kiosken kan du köpa svalkande drycker.

Populära stranden Glyfada

Detta är en strand som är populär bland lokalbefolkningen. Det finns få hotell i området och när det inte är högsäsong är här gott om plats. Glyfada ligger cirka 20 minuter från Gouvia/Dassia och ungefär 25 minuter från Agios Gordis. Under högsäsongen rekommenderar vi att du tar dig dit på moped eller fyrhjuling eftersom det kan vara ont om parkeringsplatser. Söndagar är en familjedag för grekerna och då brukar det alltid vara mycket folk på stranden.

Paleokastritsa på Korfu

La Grotta

La Grotta i Paleokastritsa passar dig som vill ha det lite extra äventyrligt. Här leder trappor dig ner till vattnet och där kan du välja mellan att hoppa från en trampolin eller klättra upp med ett rep för att sedan kasta dig ut i vågorna. Populärt ställe där många ungdomar samlas. 

Perama

I Perama är det fint att bada i det turkosblå vattnet. För att komma hit kan du promenera över bron från Kanoni. Det finns även små caféer att fika eller äta lunch på. Det är en speciell känsla att bada samtidigt som du ser planen komma inflygandes för att landa på den närliggande flygplatsen.

Santa Barbara

Söder om det södra Agios Georgios ligger en fin strand som heter Santa Barbara som du når om du följer stranden från Agios Georgios. Här finns även några små tavernor som ligger längs vattnet. Santa Barbara besöks för det mesta av greker och italienare som kommer för att spendera en dag vid havet.

Kassiopi, Korfu

Kassiopis stenstränder

Runt om Kassiopi finns det små mysiga stenstränder att upptäcka. Vattnet får en alldeles speciell nyans tack vare färgen på stenarna. Hitta din egen favoritstrand och spendera en skön dag med sol, bad och avkoppling. 

Ipsos

I Ipsos finns det en trevlig stenstrand som är välbesökt under heta sommardagar. Under högsäsongen kommer många festsugna ungdomar hit på kvällen och besöker de barer och nattklubbar som ligger längs med hela stranden. Här kan man lätt spendera en helkväll eftersom det också finns många restauranger och caféer att äta middag på.

Idylliska Almiros Beach

Längtar du efter en strand som bjuder på total avkoppling – bege dig då till den långa klapperstensstranden Almiros Beach, i utkanten av byn Acharavi i norr. Här tycks tiden ha stått stilla och Almiros är omgiven av fin natur och några enstaka hotell. På vägen från Acharavi i riktning mot Kassiopi är det skyltat mot Almiros Beach och du tar dig lättast hit med hyrbil.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Korfu, hitta och boka en resa till Korfu eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Korfu

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Korfu

Korfu

  • Venetiansk arkitektur i Korfu stad 
  • Kristallklart vatten
  • Kombinera med Saranda, Albanien
Se alla resor till Korfu

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här