Korfu stad

Charmiga städer och byar på Korfu

På Korfu finner du städer och byar med slingrande smågator och gott om fik och restauranger. Men vad är väl bättre än att helt enkelt spana in det dagliga livet, byggnaderna och njuta av atmosfären? Ta del av våra bästa tips här.

Vy över Korfu stad

Charmigt i Korfu stad

Den gamla delen av Korfu stad har en mycket trevlig atmosfär och många byggnader med vacker arkitektur. Här kan man se hur Korfus forna härskare har lämnat spår i byggnadskonsten. Det finns mycket att se så ta god tid på dig att vandra längs de smala slingrande gatorna. Town Hall Square är en välkänd plats i Korfu stad och runt torget hittar du kommunhuset, en katolsk kyrka och flera andra officiella byggnader.

På Korfu anordnas dagligen mindre festivaler under mitten av augusti. Det är olika teman varje dag och kan till exempel vara brassband, månljuskväll eller teatertema. Den största festivalen äger rum den 15 augusti. Ofta pågår festligheterna inne i Korfu stad.

Faliraki och Vidos

När du passerar porten bredvid S:t Michael och S:t Georges-palatsen kommer du till den del av Korfu stad som heter Faliraki. Här hittar du den trevliga ouzobaren En-Plo. Utanför Faliraki ligger ön Vidos dit du kan ta en båt. På ön finns en restaurang men det är också perfekta omgivningar för en picknick. Under sommaren hålls det sommarkollon för grekiska skolungdomar på Vidos.

En bergsby på Korfu

Acharavi

På den norra sidan av Korfu ligger öns tredje största stad, Acharavi. På båda sidor av huvudvägen finns det butiker, banker, supermarkets, restauranger och barer. Stranden utanför Acharavi som består av sand och sten är långgrund och passar barnfamiljer.

Historiska Perithia

Byn Perithia är en intressant plats att besöka. Den ligger mellan Kassiopi och Acharavi och grundades när invånarna i Korfus kustbyar flydde under hotet från pirater. De blev sedan kvar här och som mest bodde det 1 500 invånare i byn. Nu bor här bara sex personer, då de andra familjerna flyttade ned till kusten igen i början av 1900-talet. Husen, som nu är övergivna, är byggda i sten och skiljer sig mot andra hus på Korfu. I byn finns fem tavernor som är välbesökta av både öbor och turister.

Petriti och Lefkimmi

Petriti är en liten fiskeby som ligger i närheten av Lefkimmi. I hamnen är det lugnt och stilla och de lokala fiskarna puttrar in med sina båtar. Här finns en liten strand med en fin utsikt och några tavernor som serverar läcker färsk fisk. Söder om Petriti ligger byn Notos som även den har en liten fin strand värd ett besök. 

Byliv i Sinarades

Det är en trevlig promenad att gå upp till den lilla byn Sinarades som ligger ovanför Agios Gordis. Om du bor i Gordis kan du promenera uppför backen för att komma hit, men du kan såklart också hyra en scooter eller fyrhjuling. Högst upp i Sinarades ligger Aerostato som bjuder på en vacker utsikt. Här kan du ta en fikapaus innan du beger dig ned mot Gordis igen. Från Sinarades går det även bussar in till Korfu stad.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Korfu, hitta och boka en resa till Korfu eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Korfu

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Korfu

Korfu

  • Venetiansk arkitektur i Korfu stad 
  • Kristallklart vatten
  • Kombinera med Saranda, Albanien
Se alla resor till Korfu

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här