Shoppingstråk i Korfu stad

Shopping på Korfu

Är du intresserad av shopping har Korfu mycket att erbjuda. Strosa i klädbutiker, spana in grekiska souvenirer eller gå på marknad och plocka på dig traditionella grekiska råvaror.

Fynda i Gouvia

Längs de små gatorna i Gouvia finns det några butiker som erbjuder riktigt bra shopping. Här kan du köpa prisvärda kläder från till exempel VILA. Ofta är här bättre priser än inne i Korfu stad. 

Grekisk antistressmetod

En "kompoloi" är ett radband som du snurrar runt på dina fingrar för att inte bli stressad. Du kommer att se många Korfubor bära på ett sådant, ständigt snurrande. Prova du också! Det krävs en viss teknik, men grekerna visar dig gärna hur du ska använda det. Radbanden finns i många olika färger och format och är även en fin souvenir att ta med sig hem.

Allt finns på Jumbo

Jumbo är en stor butik i två våningar som ligger utanför Korfu stad, i den del som heter Kanalia. Här finns allt mellan himmel och jord i en och samma butik. Barnkläder, inredningsprylar, kläder, väskor, leksaker, godis och kontorsartiklar. Varorna är dessutom mycket prisvärda. Öppet måndag till fredag från 9.00 till 21.00 och lördagar från 9.00 till 20.00.

Olivolja

Keramik och olivolja

På Korfu bor det många kända keramiker och det exporteras mycket keramik härifrån. Du hittar många olika fabriker runt om på ön. En annan populär produkt att köpa med sig hem är den välsmakande olivoljan, som produceras i stora mängder här på ön.  

Shoppa souvenirer i Makrades

Längs med gatan i Makrades står små bodar och stånd uppställda där du kan köpa lokalt hantverk, oljor, kumquat och mycket mer. Det är trevligt att strosa runt här och se vad de olika handlarna erbjuder. Köp med dig några trevliga souvenirer hem!

Shopping i Korfu stad

I den nya delen av Korfu stad finns det mängder av butiker där du hittar det senaste modet. Butikerna håller öppet på förmiddagarna och har kvällsöppet tisdag, torsdag och fredag. Söndagar är det stängt. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Korfu, hitta och boka en resa till Korfu eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Korfu

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Korfu

Korfu

  • Venetiansk arkitektur i Korfu stad 
  • Kristallklart vatten
  • Kombinera med Saranda, Albanien
Se alla resor till Korfu

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här