Paleokastritsa

Korfus vackra utsikter

På denna paradisö finner du inte bara härligt väder och fina stränder – utan också gott om hisnande utsikter. Ta del av våra tips på de bildsköna utkikspunkter som garanterat kommer att väcka avund på sociala medier.

Parga

Idylliska Parga

Vackra Parga ligger bara tre timmar bort med färja. Här klättrar husen upp längs bergskanten, och på båda sidor av hamnen finns mysiga sandstränder. Längs med strandpromenaden hittar du många bra tavernor. I hamnen ligger även en liten kyrka som bidrar till den pittoreska atmosfären

Kommeno

Mellan Gouvia och Dassia går det ut en udde som heter Kommeno. Här ligger kyrkan Ipapanti, med en spektakulär placering. Det är lätt att förstå att det så ofta hålls bröllop här. Glöm inte att ta med kameran till denna bildsköna plats. 

Pontikonissi - Mouse Island

Pontikonissi och Vlachernaklostret utanför Kanoni är den mest kända vykortsbilden från Korfu och öns mest fotograferade plats. Ön Pontikonissi ligger utanför Kanoni och är också känd som Mouse Island. Det finns flera teorier om varför den heter just Mouse Island, en av dem är att när du ser ön från ovan så ser den ut som en mus. På ön ligger kyrkan Byzantine Church of Pantokrator som bara är öppen en gång om året, på Mariadagen den femtonde augusti. För att ta dig dit kan du ta en båt från Vlacherna, där klostret ligger. 

Paleokastritsa, Korfu

Paleokastritsa

Paleokastritsa är en av de vackraste platserna på Korfu med en fin sandstrand kantad av turkosblått vatten. Här kan du njuta av en heldag med sol och bad i en härlig miljö. Man kan också åka ut med en glasbottenbåt och se klippformationer och paradisstränder som bara är tillgängliga från havet.

På en höjd ligger jungfru Marias kloster som bjuder på en magnifik utsikt över omgivningarna. Allra finast vy har du från restaurangen. Ta en titt i kyrkan och museet eller varför inte promenera en stund i den fina trädgården som ligger här. I källaren kan du se hur en olivpress fungerar och det finns också olivolja och kryddor till försäljning. Paleokastritsa ligger på öns västra sida, bara 25 minuter från Gouvia/Dassia och 45 minuter från Agios Gordis. Du kan ta den gröna bussen från Korfu stad, via Gouvia.

Ovanför Paleokastritsa ligger byn Lakones, som också kallas Bella Vista. Du förstår snart varför när du ser den fantastiska utsikten över de turkosblåa vikarna i Paleokastritsa. 

Agios Georgios, Korfu

Fåglarnas sjö

Ovanför Agios Georgios ligger den konstgjorda sjön Korrision. Den byggdes av venetianerna när de härskade över ön och sedan dess har den varit ett mycket populärt utflyktsmål. Många kommer hit för att njuta av det vackra växtlivet runt sjön och är du fågelskådare är det här platsen för dig. Området bjuder på runt 100 olika fågelarter och är även ett populärt stopp för flyttfåglar som passerar. På andra sidan sjön hittar du den lugna delen av Issos Beach.

Charterklassikern Kassiopi

Kassiopi ligger på öns västra sida och blev tidigt mångas favoritresmål när chartern kom till Korfu. Den mysiga hamnbyn sjuder av liv och rörelse och du kan spendera flera timmar med att bara iaktta allt som försiggår här. Kassopitra är ortens gamla kyrka, där du kan beundra de vackra ikonerna. Bir du hungrig har du flera trevliga restauranger att välja mellan, som alla serverar god lokal mat. Atmosfären kan du inte annat än älska. Hit tar du den gröna bussen från Korfu stad som går via Gouvia/Dassia.  

Ta dig runt på Korfu

Korfus fantastiskt fina natur passar perfekt för upptäckter på egen hand med hyrbil. Känn friheten av att själv bestämma när och var du vill göra dina stopp. Om du bokar genom Apollo får du en fullt försäkrad bil levererad till ditt hotell. Fråga din reseledare om aktuella erbjudanden och rabatter.

För dig som känner att det vore skönare att själv slippa köra, kolla in de gröna eller blåa bussarna. De blåa lokalbussarna går till de orter som ligger närmast Korfu stad. Du köper din biljett i automat eller i närmsta kiosk eller supermarket. Tidtabeller finns uppsatta på de flesta blå busshållplatser och biljettpriset ligger på runt 1,5 euro per person. Alla blå bussar utgår från San Rocco Square i den nya delen av Korfu stad.

De gröna bussarna går till orter som ligger längre bort från Korfu stad: Paleokastritsa, Agios Gordis, Agios Georgios (syd), Kassiopi och Sidari. Dessa utgår från busstationen som ligger bredvid det nya fortet i Korfu stad. Långfärdsbussarna går inte så ofta, så det kan vara bra att ha koll på tidtabellen. Tidtabeller finns på de flesta gröna busshållplatserna eller i närmsta kiosk eller supermarket, där du också köper din biljett. Priserna ligger mellan 2-4 euro per person.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Korfu, hitta och boka en resa till Korfu eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Korfu

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Korfu

Korfu

  • Venetiansk arkitektur i Korfu stad 
  • Kristallklart vatten
  • Kombinera med Saranda, Albanien
Se alla resor till Korfu

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här