Traditionella grekiska rätter på Korfu

På menyn på Korfu finner du många influenser från det italienska köket. Ta del av våra tips på öns främsta läckerheter, som ofta består av fisk eller kött och som gärna serveras med inhemska aperitifer. 

Sofrito

Sofrito är en klassiker på Korfu och består av nötkött som serveras i en vit vitlökssås. Originalet äts med potatismos, men på många restauranger får man numera pommes frites till.

Mpourdeto

Mpourdeto är en fisk som serveras i en röd, starkt kryddad sås. Till fisken äter man vitt bröd som man doppar i såsen och som man också kan äta för att ta ner den starka smaken

Pastisada

Pastisada är en rätt där man tydligt kan se den italienska kulturens inflytande på Korfus mat. Rätten består av kokt nötkött som serveras i en smakrik tomatsås tillsammans med spagetti.

Mythos

En populär grekisk öl är Mythos som smakar allra godast i ett iskallt glas direkt från frysen. På Korfu produceras de två lokala ölsorterna Corfu beer och Ionian beer, röd eller svart. Tsitsimpyra är också en öl som är typisk för Korfu som är väldigt uppfriskande i smaken.

Kumquatlikör

Kumquatlikör är en specialitet som görs av de små kinesiska apelsiner som odlas på Korfu. Likören är extremt orange i färgen och serveras ofta som en digestif efter maten. Av frukten görs också ett gott gelégodis eller en vit variant av likören.

Frappe

Frappe är en given semesterdryck i Grekland. Kaffepulver vispas upp i vatten och fylls sedan på med istärningar. Det finns många olika sätt att dricka en frappe på – välj om du vill ha mjölk i och hur mycket socker det ska vara i.

Limoncello

Den läckra italienska citronlikören Limoncello dricks ofta iskall som digestif efter en avslutad måltid. Korfu liknar Italien på många sätt och ett litet glas limoncello är alltid en fräsch avslutning på middagskvällen.