Fakta om Korfu

Valuta:

Euro (EUR).

Stränder:

Korfu har mängder av badstränder, exempelvis Glyfada, Agios Gordis och Agios Georgios på västkusten med breda, fina sandstränder och kristallklart vatten. På Paleokastritsa hittar du spännande grottor och sand/klapperstenstränder. Vid Korfu stad finns Mon Repo-stranden som är en sand/stenstrand. Gouvia och Dassia på östkusten har stenstränder med sandbotten. I Sidari i norr finns härliga vikar och sandstensklippor samt en fin sandstrand.

Nöjen:

Diskotek och barer på de större turistorterna. Korfu stad har ett rikt utbud av restauranger och barer. Längs med hamnvägen ligger öns största diskotek på rad ca 1 km utanför staden.

Kommunikationer:

Bra bussförbindelser mellan Korfu stad och de flesta orterna på ön, exempelvis 2 ggr/timme till och från Dassia. St George och Agios Gordis har begränsade bussförbindelser. Buss från St George till Korfu stad ca 2 ggr/dag och från Agios Gordis ca 5 ggr/dag. Det finns gott om taxibilar och uthyrare av bilar, mopeder och cyklar. Färjor förbinder Korfu med Brindisi, Bari och Ancona i Italien. Lokala båtförbindelser finns med flera närliggande öar samt med Igoumenitsa på fastlandet. Flygförbindelse med Aten.

Aktiviteter:

En utmärkt 18-håls golfbana ligger i Ropadalen på västkusten. Korfu är också känt för sina fina dykvatten. Vattensport erbjuds vid de flesta större stränder. Tennisbanor finns vid flera hotell. Ridning erbjuds runtom på ön.

Bra att veta:

På Korfu kan internetuppkoppling och wifi generellt, i kortare eller längre perioder, vara instabilt och variera i mottagningsstyrka.