Resor till Plakias

Apollo service

Här möter du Apollos duktiga utlandspersonal. Du och dina medresenärer har vår personal inom räckvidd när du behöver information eller goda tips och när du behöver hjälp.

Ett par mil utanför Rethymnon ligger Plakias, en gemytlig och stillsam by med genuin atmosfär. Här hittar du en fin, stor sandstrand och kristallklart vatten - perfekt för snorkling och dykning. I Plakias centrum finns ett trevligt utbud av restauranger och caféer, där huvudgatan är perfekt för mysiga kvällspromenader. Plakias är även ett passande resmål för den som vill ta del av Kretas natur. Det häpnadsväckande landskapet karaktäriseras av höga bergväggar och smala passager, med mycket att upptäcka på egen hand.

Populära hotell – Plakias

Skissbild av poolområdet på hotell Alegria Beach Resort i Plakia på Kreta, Grekland.

Alegria Beach Resort

Från 4 266 SEK

Fakta om Plakias

Äta ute

Det finns ett flertal restauranger med ett brett urval men typiskt för tavernorna vid havet är färsk fisk och skaldjur samt grekisk traditionell mat. De flesta restauranger ligger längs med byns huvudgata utmed havet. Priserna i Plakias är fortfarande ganska låga i jämförelse med större tursitorter på Kreta.

Transfer

Transfer från Heraklion till Rethymnon tar ca 1 tim, 15 min. Från Chania tar det ca 1 tim till första stoppet, därefter taxi från Rethymnon till Plakias som tar ca 40 min. Transfertiden kan variera kraftigt i högsäsong beroende på trafiken. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder

Stranden i Plakias är ca 1 km lång med vacker grovkornig sand. Den är relativt långgrund vilket också gör den barnvänlig. Prevellistranden ligger ca 30 min bort med båt som går dagligen tur och retur från Plakias. I Damnoniviken som ligger ca 20 min promenad bort, finns det möjlighet för vattensporter såsom vattenskidor och windsurfing.

Mer fakta

Väder

jan 14°c
feb 14°c
mar 15°c
apr 17°c
maj 21°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 27°c
sep 25°c
okt 22°c
nov 19°c
dec 16°c