Hitta ditt Kreta

Vilket Kreta passar dig bäst? Vill du ha det lugnt och barnvänligt på semestern eller letar du efter härliga stränder och många nöjen? Eller kanske både och? Apollo har många härliga resmål på Kreta, från Kolymbari i väst till Sitia i öst. Här hjälper vi dig att hitta rätt resmål baserat på intressen och resesällskap.


Något för alla

Vissa orter passar helt enkelt alla. Här finns vackra stränder, trevliga centrum med restauranger och barer och hotell för alla tillfällen!

Hersonissos, Stalis & Malia

De närliggande orterna Hersonissos, Stalis och Malia passar både de som söker lugna dagar på stranden med familj eller partner och de som vill ha många alternativ till en trevlig utekväll. Önskar du liv och rörelse ska du semestra i Hersonissos där du hittar flera restauranger, barer, ett aktivt nattliv och strandnära hotell. I Stalis hittar du ett avslappnat tempo och långgrunda, familjevänliga stränder. Även i Stalis hittar du små barer och caféer där det är trevligt att promenera om kvällarna.

Boka resa från Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Hersonissos, Stalis & Malia

Platanias

I Platanias finns egentligen allt man kan önska sig; vackra stränder, allt från lyxhotell till privata små lägenhetshotell och ett aktivt nattliv. Vare sig man vill ta det lugnt, vara ute och flänga, mysa med sin partner eller plaska med barnen så finns här ett hotell som passar. Du hittar även flera av våra Apollo Mondo Local-hotell i Platanias, där alla hotellen håller hög standard men samtidigt har en lokal touch.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Platanias

Stad & Bad

Gillar du både strandhäng och stadsvandring bör du spana in dessa tre orter, där soliga dagar på stranden varvas med shopping, promenader och utekvällar.

Chania stad

Här i "Österns Venedig" kantas hamnpromenaden med flera trevliga barer och restauranger, där nöjeslivet fortsätter långt in på natten. Från hotellen har du nära till stranden och efter dagens sol är det bara att snöra på sig dansskorna och promenera in mot stan.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Chania stad

Rethymnon stad

I Rethymnon stad börjar den milslånga sandstranden mitt i stan och den trevliga strandpromenaden tar dig till gamla stans slingrande gränder. Längs promenaden finns flera restauranger och krogar som bjuder på ett festligt nöjesliv.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Rethymnon stad

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos är känd som "den mest chica stan på ön", där man gärna samlas för att promenera, shoppa, umgås eller ta ett glas vid den lilla sjön som är hjärtat av staden. Alla våra hotell ligger nära stränderna vilket gör det enkelt att få det bästa av två världar.

Boka resa från Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Agios Nikolaos

Genuina orter

Pittoreska omgivningar med guppande fiskebåtar, tavernor som serverar traditionella rätter och orörda stränder dit den stora turismen ännu inte nått. Den genuina grekiska atmosfären är något som måste upplevas!

Sitia

Sitia är en mysig kuststad, fri från turistströmmarna. Hamnpromenaden kantas av mysiga restauranger och caféer med utsikt över det kristallklara vattnet. I staden råder en härlig småstadspuls och strax nedanför citykärnan hittar du den 2 km långa stranden som gör att ett dopp alltid finns nära till hands.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Sitia

Almyrida & Kalives

I Almyrida och Kalives infinner sig snabbt en känsla av att verkligen vara i Grekland. Kalives bjuder på gröna omgivningar där stranden har fått EU:S Blå Flagg för sin renhet. I Almyrida sägs det bo endast 75 kretensare och restaurangerna längs med vattnet serverar hemlagade, kretensiska måltider.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Almyrida & Kalives

Bali

Bali är känt för sitt vackra landskap, med små vikar längs kusten och de mäktiga bergen i bakgrunden. De närliggande fyra fina stränderna har alla finkornig, mjuk sand och är barnvänliga. De charmiga hotellen har en familjär känsla som genomsyrar atmosfären, och gångavståndet till stranden och Bali centrum gör våra hotell till attraktiva val.

Boka resa från Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Bali

Barnvänligt

På Kreta finns flera orter som passar familjesemestern, men några passar naturligtvis lite extra.
I Agii Apostoli och Georgiopolis hittar du långgrunda sandstränder och ett lugnt semestertempo som passar barnfamiljer perfekt.

Ierapetra & Koutsounari

Trots sitt lugna tempo är Ierapetra stad full av rörelse och vardagsliv med marknader, myllrande gränder och caféer. Stränderna runtomkring är kända för sitt turkosa vatten och vackra mörka sand. En halv mil utanför hittar du byn Koutsounari och stranden Long Beach med sitt relativt grunda vatten. Här ligger även vårt Apollo Mondo Family-hotell Almyra Hotel & Village

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Ierapetra & Koutsounaris

Plakias

På Kretas sydkust ligger Plakias, en gemytlig och stillsam by med genuin atmosfär. Byn är uppbyggd kring strandpromenaden, med det kristallklara havet på ena sidan och med charmiga hus på den andra. Slingrande smågator tar dig upp från strandpromenaden, som kantas av caféer, tavernor och butiker. Här ligger vårt Apollo Mondo Family-hotell Alegria Beach Resort - ett vackert familjehotell precis vid havet. 

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Plakias

Ta det lugnt

Semester handlar egentligen om att ladda batterierna och komma bort ett tag.
Vill du inget annat än bara ligga still vid en strand finns det flera härliga orter att välja mellan.

Rethymnon kust

Vid Rethymnon kust väljer du själv om du vill bo i en modern badort eller i en mysig liten by. Något som är säkert är att du får njuta av lata dagar på stranden där du slipper pulsen i turistorterna. För den som är sugen på lite liv är Platenes eller Adele populära alternativ. Vill du vara ifred bör du besöka Scaleta där strandhänget är av det största intresset.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Rethymnon kust

Kolymbari

Den som vill komma bort från stimmet i de större turistorterna bör semestra i lugna Kolymbari. Härifrån tar du dig enkelt till många av Kretas stränder, exempelvis Falassarna som klassas som en av Kretas bästa. Vill du ha lite liv och rörelse finns det smidiga bussförbindelser till de närmsta orterna.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Kolymbari

Gouves

Den lilla byn Gouves är belägen i vackra omgivningar med flera blåa laguner att bada i. Byn består av en by vid havet och en äldre by inåt land, där själva badorten kallas "Kato Gouves". Här finns en lång sandstrand, men även mindre stenstränder för de som vill sola och bada för sig själva.

Boka resa från Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Gouves

Maleme

Orten Maleme bjuder på ett härligt strandliv och lugn atmosfär. Här finns ett fåtal tavernor och caféer där du kan slå dig ned tillsammans med lokalbefolkningen. Under semestern bor du antingen på det fyrsoliga hotellet Louis Creta Princess, eller på det enklare hotellet Alexandros M där du kan rå om dig själv i en egen lägenhet.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resort till Maleme

Elounda

I Elounda semestrar du på lyxhotell där du njuter av ortens vackra läge i en vik. Tack vare halvön Spinalongas skydd kan Elounda skryta med Kretas blåaste vatten och en något högre vattentemperatur än på många andra ställen. Nere vid hamnen finns små caféer och tavernor där du kan sitta och betrakta vardagslivet.

Boka resa från Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Elounda

Pulserande nattliv


Är du en danssugen nattuggla finns det flera orter på Kreta som skulle kunna passa. Några av de populäraste är Platanias,
Hersonissos och Rethymnon stad där det alltid finns möjligheter till en spännande utekväll!

Platanias

Populära Platanias bjuder på en härlig semester för den som är sugen på fartfyllda utekvällar. Under högsommaren är pulsen som högst och då är stans restauranger, barer och klubbar fyllda med partyglada människor. Här finns ett stort utbud av strandnära hotell där du kan ta det lugnt efter nattens festligheter.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Platanias

Hersonissos

Önskar du liv och rörelse är Hersonissos ett bra alternativ. På huvudgatan hittar du flera trevliga restauranger precis vid vattnet och framåt kvällen öppnar barerna och klubbarna där du aldrig har tråkigt. Dagen spenderas bäst vid de finkorniga stränderna och för den som orkar finns ett stort utbud av vattensporter.

Boka resa från Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Hersonissos

Rethymnon stad

I Rethymnon stad råder en härlig småstadskänsla samtidigt som det finns ett stort utbud av barer och uteställen som håller igång hela kvällen. Du hittar flera av uteställena längs strandpromenaden och inne i gamla stans slingrande gränder. De flesta av Apollos hotell ligger med gångavstånd till både stranden och stan, vilket gör det enkelt att kombinera bad och festligheter.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Rethymnon stad

Naturupplevelser

Kreta är en naturskön ö där det finns mycket att upptäcka.
Utforska ön med vandringsturer, cykelturer eller ta ett dopp i det blå och testa vind- eller kitesurfing.

Paleochora

I Paleochora finner du en storslagen natur och lite färre turister än på andra delar av ön. Det är hit kretenserna själva åker på semester! Österut ligger en skyddad klippstrand där det ständigt blåser en svalkande vind. Detta ger ett perfekt utgångsläge för vindsurfing och segling. Även vattenskidor är populärt.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Paleochora

Palekastro

Palekastro är en av våra nyare orter i öst och bjuder på ett vackert landskap som gjort för vandring och utflykter på mountainbike. Stranden Kouremenos Beach är vindsurfarnas favoritställe men vill du hålla dig på land finns här fantastiska vandringsleder kring bergstoppar och imponerande raviner.

Boka resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Palekastro

Anissaras

Den lilla semesterorten Anissaras ligger öppet mot havet vilket ger stora vågor perfekt för vind- eller kitesurfing. Längs stranden finns det möjlighet att hyra vattensportsutrustning. Naturen runtomkring orten är vacker och du hittar flera odlingar där det är trevligt att ta sig en liten vandringstur.

Boka resa från Göteborg och Köpenhamn.

Resor till Anissaras