New York tips

Restips för New York

Här hittar du våra bästa New York-tips inför din resa. Oavsett om du är en van New York-resenär eller besöker the Big Apple för första gången kan du hitta inspiration till din New York-resa bland våra restips. Vi hjälper dig att hitta guldkornen i New Yorks enorma utbud av sevärdheter, aktiviteter och nöjesliv.


Artiklar och restips för New York

manhattan_new_york

Manhattan

Manhattan är hjärtat i New York City och här finns massor att uppleva när du är på besök. Bli inte förvånad om du känner dig som hemma i de här trakterna även om det är första gången du besöker New York, eftersom så många filmer och tv-serier utspelar sig i den här storstaden.

Läs mer
Empire_State_Building

Empire State Building

Med en självklar plats i New Yorks skyline sträcker sig Empire State Building 449 meter ovanför marken. Byggnaden har en ståtlig höjd med sina 102 våningar. Under 39 år var det här världens högsta byggnad, och här kan du åka upp med hissen till den 86:e våningen för att blicka ut över New York och alla dess skyskrapor dag som natt.

Läs mer
frihetsgudinnan_new_york

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan, Statue of Liberty , Liberty Enlightening the World – denna berömda symbol för New York är en kvinna med många namn och en klassiker att besöka på en resa till New York. Förutom att vara en av New Yorks mest berömda turistattraktioner är hon också vida känd från filmer som Apornas Planet och Ghostbusters.

Läs mer
shopping_i_new_york

Shopping i New York

New York är sedan länge känt för sin fantastiska shopping. Här finns något för alla; lyxbutiker, vintage, marknader, outlets och gigantiska reor. Vi har samlat våra bästa tips för shopping i New York här. 

Läs mer
omraden_i_new_york

Områden i New York

Uppdelat på 789 km² kan man skilja ut fem större områden i New York City: Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Bronx och Queens. Manhattan har mest sevärdheter, men de alla är härliga stadsdelar med egen karaktär.

Läs mer
utflykter_fran_new_york

Utflykter från New York

Känner du att trängseln, höghusen och alla avgaser blir för mycket en dag i New York finns det flera utflykter att åka på. Läs mer om utflyktsmål som Ellis Island, Six Flags och Catskillsbergen här. 

Läs mer