Utflykter_fran_New_York

Utflykter från New York

Känner du att trängseln, höghusen och alla avgaser blir för mycket en dag i New York finns det flera utflykter att åka på. Vi har samlat ett par favoriter nedan.

Long Island

En härlig sommardag finns det få utflykter som slår ön Long Island, utanför New York. Long Island är till storleken knappt större än Gotland och erbjuder vingårdar, golfbanor, vita stränder och mysiga städer. Det är på Long Island som du hittar Hamptons och Montauk, två pittoreska, mindre städer där designerbutiker, häftiga restauranger och härliga stränder väntar. Många filmer och tv-serier har spelats in i Hamptons och Montauk, gå på spaning efter kända miljöer!

Six Flags New Jersey

Sugen på lite adrenalin och kittlande känslor? Åk till nöjesparken Six Flags Great Adventure i New Jersey. På Six Flags finns fler attraktioner än på de flesta nöjesfält i världen, med världens högsta berg- och dalbana - Kingda Ka. En åktur i Kingda Ka tar knappt en minut och tar dig upp 45 "våningar" i luften. Till Six Flags hör också vattenparken Hurricane Harbor. Öppettider och priser finns på Six Flags hemsida

Catskillsbergen

Den närmsta vildmarken till New York heter Catskills och ligger 16 mil norrut. Det är i provinsen Catskills som världskända Woodstock hölls 1969. Hit åker du för att komma ut på landsbygden, inte för att se några direkta sevärdheter. De små städerna i området är egentligen byar, däribland finns gulliga Woodstock.

Ellis Island

Ellis Island är en historisk ö som ligger vid Hudsons utlopp. I sekelskiftet 1800-1900 var det hit immigranter kom när de anlände till USA. På Ellis Island finns det två sevärdheter relaterade till den stora mängd människor som kom till ön; Ellis Island Immigration Museum och The American Immigrant Wall of Honor. Nära Ellis Island ligger Liberty Island, den lilla ön som är hem till Frihetsgudinnan.

Boka din resa till New York

ellis_island_new_york