Elafonissistranden på Kreta

Greklands 10 bästa stränder

Här kommer en lista för dig som älskar fantastiska stränder med kristallklart vatten, och som har svårt att välja bland alla våra grekiska öar och orter. Stränderna har valts ut av tusentals resenärer och vunnit 2017 års upplaga av TripAdvisors Travellers’ Choice. Och vet du vad det bästa är? Med Apollo kan du åka på en bekväm charterresa till 9 av de 10 stränderna!

1. Elafonissi Beach – Kretas Maldiverna

Denna undersköna strand kallas också för ”Den rosa stranden” på grund av det romantiska rosa skimmer som finmalda snäckskal sprider i strandbrynet. Stranden ligger ca 7 mil sydost om Chania på Kreta. Apollo anordnar också utflykter till stranden.


Boka resa till Kreta

2. Baloslagunen på Kreta

Här stannade prins Charles och lady Di till på sin bröllopsresa. Och vem kan motstå denna fantastiska strand, där man också kan snorkla bland massvis av fiskar. Hit tar du dig enklast med båt från orten Kissamos. Apollo anordnar även utflykter hit.


Boka resa till Kreta
Kelftiko Beach, Milos

3. Kleftiko Beach på Milos

Vid Kleftiko Beach reser sig imponerande stenformationer ur havet och bildar naturliga grottor. Sägnen säger att en av grottorna var ett gömställe för pirater och att de där har gömt en skatt som ännu inte hittats.

Boka resa till Milos
S:t Pauls Bay på Rhodos

4. S:t Pauls Bay på Rhodos

I denna pittoreska vik i närheten av Lindos finns två stränder att välja på. Den större stranden är konstgjord med gyllengul sand. S:t Pauls Bay är perfekt för dykning och snorkling.

Boka resa till Rhodos
Simos Beach på Elafonisos

5. Simos Beach på ön Elafonisos

En av Medelhavets vackraste stränder hittar du på den lilla ön Elafonisos, som ligger mellan Peloponnesos och Kythira. Stranden heter Simos Beach och har kristallklart vatten och gyllene sand, mjuk som siden.

 

Navagio Beach på Zakynthos

6. Navagio Beach på Zakynthos

Smugglers Wreck, det förlista skeppet på Navagio Beach, är en av de mest fotograferade platserna i Medelhavet. Visste du att Navagio betyder skeppsbrott på grekiska?

Boka resa till Zakynthos
Sarakiniko Beach på Milos

7. Sarakiniko Beach på Milos

Unikt klippbad, som vid första anblick liknar ett månlandskap. Väder och vind har format de fantasifulla klipporna som skiner vita mot ett klarblått hav.

Boka resa till Milos
Porto Katsiki på Lefkas

8. Porto Katsiki på Lefkas

Porto Katsiki är en fantastiskt vacker strand med kristallklart vatten på Lefkas västkust. Hit tar du dig enklast med hyrbil och kan då även passa på att besöka fler av västkusten pärlor. 

Boka resa till Lefkas
Anthony Quinn Bay på Rhodos

9. Anthony Quinn Bay på Rhodos

Anthony Quinn Bay har fått sitt namn från skådespelaren i den klassiska filmen ”Kanonerna på Navarone”, som spelades in här. Bukten en mycket trevlig plats att besöka, och ofta ser man mycket fisk här.

Boka resa till Rhodos
Myrtos Beach på Kefalonia

10. Myrtos Beach på ön Kefalonia

Ingen strandtopplista utan Myrtos Beach, som också brukar kallas för Greklands mest dramatiska strand. Här har förresten delar ur Kapten Corellis mandolin spelats in.

Boka resa till Kefalonia