Viktig information för dig som ska åka på kryssning med Royal Caribbean

De flesta länder inom EU har tagit bort sina covidrelaterade inresekrav och det är nu enkelt och smidigt att resa igen.

Du behöver dock själv kontrollera för vad som gäller för just din resa och nedan har vi samlat information om inresekrav för flera resmål.

 


Kryssningar med Royal Caribbean

Här har vi sammanställt all information om åtgärder och rutiner för dig som ska på kryssning med Royal Caribbean.

 

 


Krav för resa med kryssning (Royal Caribbean)

För resor med Royal Caribbean är det ett krav att kunna uppvisa covidbevis

Covidbevis

Passagerare (se åldersgränser längre ner) ska kunna visa upp ett av nedan dokument för att kunna resa med Royal Caribbean:

·         Negativt PCR-test eller antigentest som är högst 72 timmar gammalt vid avresa. Dokumentationen ska tas med som en fysisk kopia.

Det negativa testresultatet ska innehålla:

·         Personuppgifter

·         Datum för testet

·         Kontaktuppgifter till den klinik som utfört testet

·         Vilken teknik som använts

·         Ett negativt testresultat

 

eller

·         Dokumentation på att du är fullvaccinerad. Man betraktas som fullvaccinerad efter 2 doser (1 dos med Johnson & Johnson). Det finns inget utgångsdatum på vaccinationen och därmed inget krav på en dos 3 eller 4. Dokumentationen ska tas med som en fysisk kopia.

 

OBS: Det kan förekomma enstaka undantag på ovanstående information. Det gäller exempelvis vid de tillfällen det finns lokala restriktioner i de länder man besöker under kryssningen.

 

  Vaccinationskrav Test krav
New York-kryssningar (med stopp i Bermuda) Nej Från 2 år, test skall ske inom 2 dagar före avresa oberoende om du är vaccinerad eller ej.
Medelhavet Nej Om du inte är fullt vaccinerad kräver rederiet PCR eller antigentest taget max 3 dagar innan avresa. Gäller alla från 12 år.
Karibien Nej Om du inte är fullt vaccinerad kräver rederiet PCR eller antigentest taget max 3 dagar innan avresa. Gäller alla från 12 år.

 

 

 

 


Flygresan

Flygbolag

Från och med 16 maj är det inte längre ett krav från den europeiska luftfartsmyndigheten att man ska bära munskydd på flyg och på flygplatser i Europa. Var uppmärksam på att det kan finnas vissa undantag. Vi rekommenderar därför att du tar med dig ett munskydd, ifall det skulle behövas.

 


På kryssningen

Restriktioner på kryssningsfartyget

Munskydd

  • Det är inte ett krav att använda munskydd ombord. Dock rekommenderar Royal Caribbean att du använder munskydd om det inte är möjligt att hålla avstånd till andra.

 

Alla i besättningen är fullt vaccinerade och testas regelbundet, i enlighet med Royal Caribbeans Health & Safety-protokoll. För ytterligare information hänvisar vi till Royal Caribbeans hemsida.

Om du blir sjuk

Om du blir sjuk: 

  • Kontakta kryssningspersonalen
  • Följ därefter de lokala rättningslinjer som finns. Det gäller både dig och dina medresenärer. 
  • Vi rekommenderar våra kunder att teckna reseförsäkring innan avresa.

Övrig viktig information