Viktig information för dig som ska åka på kryssning med Royal Caribbean

Det är inte längre några inreserestriktioner till något av våra resmål i Europa.

Det är inte ett krav att ha munskydd ombord på flyg eller på flygplatser inom Europa. Det kan dock finnas undantag för specifika flygplatser, liksom länder, flygplatser och flygsällskap utanför EU som fortsatt har munskyddskrav. Vi rekommenderar därför att du alltid har ett munskydd till hans när du reser.

Här hittar du information om våra resmål utanför Europa, samt information om resa inom Europa.

Uppdaterat 14 februari 2023.

 


Kryssningar med Royal Caribbean

Här har vi sammanställt all information om åtgärder och rutiner för dig som ska på kryssning med Royal Caribbean.

 

 


Krav för resa med kryssning (Royal Caribbean)

För resor med Royal Caribbean är det ett krav att kunna uppvisa covidbevis

Covidbevis

Passagerare (se åldersgränser längre ner) ska kunna visa upp ett av nedan dokument för att kunna resa med Royal Caribbean:

·         Negativt PCR-test eller antigentest som är högst 72 timmar gammalt vid avresa. Dokumentationen ska tas med som en fysisk kopia.

Det negativa testresultatet ska innehålla:

·         Personuppgifter

·         Datum för testet

·         Kontaktuppgifter till den klinik som utfört testet

·         Vilken teknik som använts

·         Ett negativt testresultat

 

eller

·         Dokumentation på att du är fullvaccinerad. Man betraktas som fullvaccinerad efter 2 doser (1 dos med Johnson & Johnson). Det finns inget utgångsdatum på vaccinationen och därmed inget krav på en dos 3 eller 4. Dokumentationen ska tas med som en fysisk kopia.

 

OBS: Det kan förekomma enstaka undantag på ovanstående information. Det gäller exempelvis vid de tillfällen det finns lokala restriktioner i de länder man besöker under kryssningen.

 

  Vaccinationskrav Test krav
New York-kryssningar (med stopp i Bermuda) Nej Från 2 år, test skall ske inom 2 dagar före avresa oberoende om du är vaccinerad eller ej.
Medelhavet Nej Om du inte är fullt vaccinerad kräver rederiet PCR eller antigentest taget max 3 dagar innan avresa. Gäller alla från 12 år.
Karibien Nej Om du inte är fullt vaccinerad kräver rederiet PCR eller antigentest taget max 3 dagar innan avresa. Gäller alla från 12 år.

 

 

 

 


Flygresan

Flygbolag

Det är inte ett krav att ha munskydd ombord på flyg eller på flygplatser i Europa. Det kan dock finnas enskilda undantag för specifika flygplatser, samt vissa land, flygplatser och flygbolag utanför Europa som fortsatt har krav på munskydd. Vi rekommenderar därför att du alltid har ett munskydd till hans i ditt handbagage. Du kan läsa mer om flygresan och eventuella krav om munskydd på respektive flygbolags hemsida.

 


På kryssningen

Restriktioner på kryssningsfartyget

Munskydd

  • Det är inte ett krav att använda munskydd ombord. Dock rekommenderar Royal Caribbean att du använder munskydd om det inte är möjligt att hålla avstånd till andra.

 

Alla i besättningen är fullt vaccinerade och testas regelbundet, i enlighet med Royal Caribbeans Health & Safety-protokoll. För ytterligare information hänvisar vi till Royal Caribbeans hemsida.

Om du blir sjuk

Om du blir sjuk: 

  • Kontakta kryssningspersonalen
  • Följ därefter de lokala rättningslinjer som finns. Det gäller både dig och dina medresenärer. 
  • Vi rekommenderar våra kunder att teckna reseförsäkring innan avresa.

Hitta din resa