Viktig information för dig som ska åka på kryssning med MSC Cruises

De flesta länder inom EU har tagit bort sina covidrelaterade inresekrav och det är nu enkelt och smidigt att resa igen.

Du behöver dock själv kontrollera för vad som gäller för just din resa och nedan har vi samlat information om inresekrav för flera resmål.

 


Kryssningar med MSC Cruises

Här har vi sammanställt all information om åtgärder och rutiner för dig som ska på kryssning med MSC Cruises.

 

 


Krav för resa med kryssning (MSC Cruises)

För resor med MSC Cruises är det ett krav att kunna uppvisa covidbevis

Covidbevis

Alla från och med 5 år ska kunna visa upp ett av nedan dokument för att kunna resa med MSC Cruises:

 • Negativt PCR-test eller antigentest som är högst 48 timmar gammalt vid avresa. Dokumentationen ska tas med som en fysisk kopia.

eller

 • Dokumentation på att du är fullvaccinerad. Man betraktas som fullvaccinerad efter 2 doser (1 dos med Johnson & Johnson). Det finns inget utgångsdatum på vaccinationen och därmed inget krav på en dos 3 eller 4. Dokumentationen ska tas med som en fysisk kopia.

 

Viktigt: Alla resenärer som går ombord i en hamn i Grekland ska, oavsett vaccinationsstatus, uppvisa ett negativt PCR-test eller antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ombordstigning. Det negativa testet tas med och visas upp i terminalen.

 

Övrigt

Alla resenärer rekommenderas resa med covidbevis och testresultat. Även om vaccination inte är ett krav för att få gå ombord, kan det efterfrågas i vissa hamnar eller vid lokala attraktioner. Covidbevis och testresultat ska kunna uppvisas på terminalen och ska vara på ett av följande språk: engelska, italienska, tyska, franska eller spanska.

 

Det negativa testresultatet ska innehålla:

 • Personuppgifter
 • Datum för testet
 • Kontaktuppgifter till den klinik som utfört testet
 • Vilken teknik som använts
 • Ett negativt testresultat

 

OBS: Det kan förekomma enstaka undantag på ovanstående information. Det gäller exempelvis vid de tillfällen det finns lokala restriktioner i de länder man besöker under kryssningen.

Du kan hitta mer information på MSC Cruises hemsida.

 

 

 

 


Flygresan

Flygbolag

Från och med 16 maj är det inte längre ett krav från den europeiska luftfartsmyndigheten att man ska bära munskydd på flyg och på flygplatser i Europa. Var uppmärksam på att det kan finnas vissa undantag. Vi rekommenderar därför att du tar med dig ett munskydd, ifall det skulle behövas.

 


På kryssningen

Restriktioner på kryssningsfartyget

Munskydd

 • Det är inte ett krav att använda munskydd ombord. Dock rekommenderar MSC Cruises att du använder munskydd om det inte är möjligt att hålla avstånd till andra.

 

Alla i besättningen är fullt vaccinerade och testas regelbundet, i enlighet med MCS Cruises Health & Safety-protokoll. För ytterligare information hänvisar vi till MCS Cruises hemsida.

Om du blir sjuk

Om du blir sjuk: 

 • Kontakta kryssningspersonalen
 • Följ därefter de lokala rättningslinjer som finns. Det gäller både dig och dina medresenärer. 
 • Vi rekommenderar våra kunder att teckna reseförsäkring innan avresa.

Övrig viktig information