Grottor på Zakynthos

Upptäck magiska ön Zakynthos

Välkommen till den grekiska ön Zakynthos som ligger i Joniska havet och är en av de joniska öarna utanför Greklands västkust. Ön består av vackra berg klädda med pinjeträd och på sydkusten finns det flera fina sandstränder. Vi har listat 5 av de bästa anledningarna till varför du inte får missa paradisön Zakynthos!

Navagio beach, Zakynthos

1. Smugglers Wreck

Men ser ni vattnet? Det är magiskt – på riktigt! Navagio Beach är öns mest kända strand och här hittar du det förlista skeppet Panagiotis, även kallat Smugglers Wreck. Stranden går endast att nå med båt, men utsikten uppifrån klipporna är minst lika vacker. Med det azurblå havet som motiv så förstår man att detta är en av Greklands mest fotograferade platser!

Caretta caretta på Zakynthos Caretta caretta på Zakynthos

2. Marathonisi – sköldpaddsön

På Zakynthos hittar du den speciella sorten havssköldpaddor Caretta Caretta. Dessa kan du bland annat se på ön Marathonisi utanför Laganas. Här brukar sköldpaddorna lägga sina ägg, och ön kallas till och med för sköldpaddsön. Gillar du att snorkla är Marathonisi ett paradis tack vare de vackra havsgrottorna som bjuder på en färgsprakande undervattensvärld. Kolla in vår båtutflykt hit!

 Cameo Island på Zakynthos Cameo Island på Zakynthos

3. Cameo Island

Cameo Island är en mindre ö som ligger strax utanför hamnen Agios Sostis i Laganas på södra Zakynthos. För att komma till ön är det bara att promenera ut via en liten träbro. Väl ute på ön finns en mindre strand och en härlig taverna med tillhörande bar där du kan njuta av dagens lunch. På kvällarna förvandlas Cameo Island till festernas ö och en gång i veckan slår de upp till White Party.

Antika Olympia på Zakynthos Det antika Olympia på Zakynthos

4. Det antika Olympia

Detta ligger visserligen inte på Zakynthos, men är du intresserad av antik historia måste du bara ta chansen att åka på en utflykt till fastlandet och Olympia. Olympia är nämligen platsen där de olympiska spelen tog sin början och det är här som den olympiska facklan tänds inför varje OS. I Olympia finns också möjlighet att besöka Olympiamuseet med flera statyer och föremål som är tusentals år gamla.

Blå grottorna Zakynthos Blue caves på Zakynthos

5. Blue caves

Blue Caves, eller Blå grottorna, ligger nedanför fyren vid Cape Skinari på Zakynthos norra del. Namnet kommer från att vattnet utanför och i grottorna är alldeles underbart blått. För att se de blå grottorna måste du komma med båt, ett tips är att boka en utflykt som tar dig med båt förbi både Blå grottorna och Smuggler’s Wreck!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Zakynthos, hitta och boka en resa till Zakynthos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Zakynthos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Zakynthos

Zakynthos

  • Magiska stränder och azurblått hav 
  • Roliga och spännande utflykter
  • Fantastiska vyer och charmiga byar 
Se alla resor till Zakynthos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här