Argassi

Upptäck Zakynthos

En semester på Zakynthos är mycket mer än bara sol och bad. Här väntar ett häpnadsväckande vackert landskap, spännande grottor, pittoreska små byar och mycket mer! Här tipsar vi om allt som Zakynthos har att erbjuda.

Blå grottorna

Blue Caves, eller Blå grottorna, ligger nedanför fyren vid Cape Skinari på Zakynthos norra del. Namnet kommer från att vattnet utanför och i grottorna är alldeles underbart blått. För att se de blå grottorna måste du komma med båt. Ett tips är att boka en utflykt som tar dig med båt förbi både  Blå grottorna och förbi Zakynthos mest kända sevärdhet Smuggler's Wreck. Här kan du läsa mer om utflykterna till Blå grottorna.

Cameo Island

Cameo Island är en mindre ö som ligger strax utanför hamnen Agios Sostis i Laganas på södra Zakynthos. För att komma till ön är det bara att promenera ut via en liten träbro. Väl ute på ön finns en mindre strand och en härlig taverna med tillhörande bar där du kan njuta av dagens lunch. På kvällarna förvandlas Cameo Island till festernas ö och en gång i veckan slår de upp till White Party.

Zakynthos stad

Zakynthos stad, eller Zante stad som den kort och gott kallas, ligger på öns östra kust och hit ska du åka för skönt stadshäng. Till skillnad från andra städer på de grekiska öarna är delar av Zante stad relativt nybyggda. Efter den stora jordbävningen och bränderna 1953 förstördes nämligen flera byggnader i Zante stad och delar av staden fick byggas upp på nytt. Några kvarter klarade sig och här kan du promenera runt bland vackra byggnader i venetiansk stil.

Shopping i Zante stad

I hamnen och på S:t Marcos-torget och Solomos-torget ligger flera mysiga tavernor, caféer och barer. Slå dig ner, beställ in något gott att eller svalka dig med en frappé. Vill du shoppa när du är i Zante stad ska du ta dig till den större shoppinggatan Alexandou Roma-gatan. I Zante stad finns en härlig mix av småbutiker och grekiska kedjor där du kan hitta allt från väsk-, sko- och klädbutiker. Ett tips är att du också köper med dig ätbara godsaker, som honung, oliver och annat i de små butikerna.

Ön Marathonissi

En annan ö du inte får missa är Marathonissi som ligger lite längre ut i Laganasbukten. Ön har lika turkosblått vatten som Karibien och sandstranden är alldeles kritvit. I vattnet utanför och på stränderna på Marathonissi finns också god möjlighet för dig att se mäktiga sköldpaddorna. Det enklaste sättet att komma till ön är att boka båtutflykten Keri Kaiki som du hittar här.

Gerakas Beach

Ett annat tips på var du kan se de utrotningshotade havssköldpaddorna Caretta caretta är på Gerakas Beach på Zakynthos. Varje sommar kommer jättesköldpaddorna till Zakynthos stränder för att lägga sina ägg. Sköldpaddorna kan bli över 200 år och väga upp till 100 kilo. För att skydda de stora Caretta caretta-sköldpaddorna har vissa stränder restriktioner kring när det är ok att vistas på stranden.

Kefalonia

Att utforska den ö man semestrar på är härligt, men vill du se ännu mer rekommenderar vi en heldagsutflykt till den vackra grannön Kefalonia. På Kefalonia kan du besöka den mäktiga Drogaratigrottan som har imponerande stalaktiter och stalagmiter. Drogaratigrottan tros vara över 5 miljoner år gamla och ligger nära den charmiga lilla fiskebyn Sami. Passa på att äta en god lunch på någon av tavernorna nere vid vattnet om du är här. 

På Kefalonia ligger ännu en häftig naturupplevelse som du inte får missa när du är här – Melissanisjön. Sjön är en underjordisk källsjö vars vatten skiftar färg med ljuset och dygnets timmar. Inne i grottan får du hoppa på en liten båt som tar dig på en guidad tur ut i sjön. Det är en magisk upplevelse att långsamt glida fram på vattnet och samtidigt blicka upp mot skyn och se solstrålarna återspeglas mot grottans väggar!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Zakynthos, hitta och boka en resa till Zakynthos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Zakynthos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Zakynthos

Zakynthos

  • Magiska stränder och azurblått hav 
  • Roliga och spännande utflykter
  • Fantastiska vyer och charmiga byar 
Se alla resor till Zakynthos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här