Bron som går över till Cameo Island

Upptäck magiska Zakynthos

- våra 8 bästa tips!

Välkommen till den grekiska ön Zakynthos som ligger i Joniska havet och är en av de joniska öarna utanför Greklands västkust. Ön består av vackra berg klädda med pinjeträd och på sydkusten finns det flera fina sandstränder. Vi har listat 8 av de bästa anledningarna till varför du inte får missa paradisön Zakynthos!

Vy över magiska Navagio beach, Zakynthos Navagio beach, Zakynthos

1. Smugglers Wreck

Men ser ni vattnet? Det är magiskt – på riktigt! Navagio Beach är öns mest kända strand och här hittar du det förlista skeppet Panagiotis, även kallat Smugglers Wreck. Stranden går endast att nå med båt, men utsikten uppifrån klipporna är minst lika vacker. Med det azurblå havet som motiv så förstår man att detta är en av Greklands mest fotograferade platser!

2. Blå grottorna

Blue Caves, eller Blå grottorna, ligger nedanför fyren vid Cape Skinari på Zakynthos norra del. Namnet kommer från att vattnet utanför och i grottorna är alldeles underbart blått. För att se de blå grottorna måste du komma med båt. Ett tips är att boka en utflykt som tar dig med båt förbi både Blå grottorna och förbi Zakynthos mest kända sevärdhet Smuggler's Wreck

 Cameo Island på Zakynthos Cameo Island på Zakynthos

3. Cameo Island

Cameo Island är en mindre ö som ligger strax utanför hamnen Agios Sostis i Laganas på södra Zakynthos. För att komma till ön är det bara att promenera ut via en liten träbro. Väl ute på ön finns en mindre strand och en härlig taverna med tillhörande bar där du kan njuta av dagens lunch. På kvällarna förvandlas Cameo Island till festernas ö och en gång i veckan slår de upp till White Party.

4. Antika Olympia

Detta ligger visserligen inte på Zakynthos, men är du intresserad av antik historia måste du bara ta chansen att åka på en utflykt till fastlandet och Olympia. Olympia är nämligen platsen där de olympiska spelen tog sin början och det är här som den olympiska facklan tänds inför varje OS. I Olympia finns också möjlighet att besöka Olympiamuseet med flera statyer och föremål som är tusentals år gamla.

Caretta caretta på Zakynthos Caretta caretta på Zakynthos

5. Ön Marathonissi

På Zakynthos hittar du den speciella sorten havssköldpaddor Caretta Caretta. Dessa kan du bland annat se på ön Marathonissi utanför Laganas. Här brukar sköldpaddorna lägga sina ägg, och ön kallas till och med för sköldpaddsön. Gillar du att snorkla är Marathonisi ett paradis tack vare de vackra havsgrottorna som bjuder på en färgsprakande undervattensvärld. Kolla in vår båtutflykt hit!

6. Gerakas Beach

Ett annat tips på var du kan se de utrotningshotade havssköldpaddorna Caretta caretta är på Gerakas Beach på Zakynthos. Varje sommar kommer jättesköldpaddorna till Zakynthos stränder för att lägga sina ägg. Sköldpaddorna kan bli över 200 år och väga upp till 100 kilo. För att skydda de stora Caretta caretta-sköldpaddorna har vissa stränder restriktioner kring när det är ok att vistas på stranden.

Melissanigrottan på Kefalonia Melissani cave på Kefalonia

7. Zakynthos stad

Zakynthos stad, eller Zante stad som den kort och gott kallas, ligger på öns östra kust och hit ska du åka för skönt stadshäng. Till skillnad från andra städer på de grekiska öarna är delar av Zante stad relativt nybyggda. Efter den stora jordbävningen och bränderna 1953 förstördes nämligen flera byggnader i Zante stad och delar av staden fick byggas upp på nytt. Några kvarter klarade sig och här kan du promenera runt bland vackra byggnader i venetiansk stil.

8. Kefalonia

Att utforska den ö man semestrar på är härligt, men vill du se ännu mer rekommenderar vi en heldagsutflykt till den vackra grannön Kefalonia. På Kefalonia kan du besöka den mäktiga Drogaratigrottan som har imponerande stalaktiter och stalagmiter. Drogaratigrottan tros vara över 5 miljoner år gamla och ligger nära den charmiga lilla fiskebyn Sami. Passa på att äta en god lunch på någon av tavernorna nere vid vattnet om du är här. 

På Kefalonia ligger ännu en häftig naturupplevelse som du inte får missa när du är här – Melissanisjön. Sjön är en underjordisk källsjö vars vatten skiftar färg med ljuset och dygnets timmar. Inne i grottan får du hoppa på en liten båt som tar dig på en guidad tur ut i sjön. Det är en magisk upplevelse att långsamt glida fram på vattnet och samtidigt blicka upp mot skyn och se solstrålarna återspeglas mot grottans väggar!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Zakynthos, hitta och boka en resa till Zakynthos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Zakynthos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Zakynthos

Zakynthos

  • Magiska stränder och azurblått hav 
  • Roliga och spännande utflykter
  • Fantastiska vyer och charmiga byar 
Se alla resor till Zakynthos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här