Vy över Smuggler's wreck på Zakynthos

Smugglers Wreck på Zakynthos

På Zakynthos hittar du en av Greklands mest kända och fotograferade sevärdheter – Smugglers Wreck. Det förlista lastskeppet ligger på den lilla öde stranden Naviago Beach och ett besök här är en trevlig utflykt på din semester. 

Det förlista vraket uppifrån

Det förlista skeppet på Zakynthos

Navagio Beach, också känd som Shipwreck Beach, Smugglers Wreck eller Smuggler's Cove, är Zakynthos – och kanske hela Greklands mest kända och fotograferade plats. Du har säkert sett foton av det förlista fartyget som drivit i land på den öde stranden med höga klippor runt.

Och visst är det något speciellt med det förlista skeppet på Navagio Beach – och kanske framför allt historierna kring det. Det sägs nämligen att lastfartyget, med namnet Panagiotis, förliste full med smuggelcigaretter i augusti 1981. När motorn gick sönder ska kaptenen ha övergett skeppet och tagit sig i land med livbåtarna. När öborna fick reda på att Panagiotis drivit upp på land ska de ha åkt dit och hittat alla smuggelcigaretter.

Tidigare år har det gått utflykter till själva stranden men på grund av rasrisk är stranden nu stängd för besökare. Det bästa – och vackraste sättet att se det förlista skeppet på Navagio Beach är ju ändå från klipporna ovan. Då får du en bättre översikt och kan även njuta av den fantastiska utsikten över havet. Här hittar du våra utflykter för att se Smugglers Wreck.

 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Zakynthos, hitta och boka en resa till Zakynthos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Zakynthos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Zakynthos

Zakynthos

  • Magiska stränder och azurblått hav 
  • Roliga och spännande utflykter
  • Fantastiska vyer och charmiga byar 
Se alla resor till Zakynthos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här