Smuggler´s Wreck på Zakynthos

Smuggler's Wreck

På Zakynthos hittar du ett  av Greklands mest kända och fotograferade sevärdheter – Smuggler's Wreck. Det förlista lastskeppet ligger på  den lilla öde stranden Naviago Beach och ett besök här är en trevlig utflykt på din semester. 

Det förlista skeppet på Zakynthos

Navagio Beach, också känd som Shipwreck Beach, Smuggler's Wreck eller Smuggler's Cove, är Zakynthos – och kanske hela Greklands mest kända och fotograferade plats. Du har säkert sett foton av det förlista fartyget som drivit i land på den öde stranden med höga de klippor runt.

Och visst är det något speciellt med det förlista skeppet på Navagio Beach – och kanske framför allt historierna kring det. Det sägs nämligen att lastfartyget, med namnet Panagiotis, förliste full med smuggelcigaretter i augusti 1981. När motorn gick sönder ska kaptenen ha övergett skeppet och tagit si i land med livbåtarna. När öborna fick reda på att Panagiotis drivit upp på land ska de ha åkt dit och hittat alla smuggelcigaretter.

Tidigare år har det gått utflykter till själva stranden men efter att klippblock och jordbävningar 2018 stängdes stranden av för besökare. Det bästa – och vackraste sättet att se det förlista skeppet på Navagio Beach är ju från klipporna ovan. Då får du en bättre översikt och kan även njuta av det fantastiska utsikten över havet. Här hittar du våra utflykter för att se Smuggler's Wreck.