Drönarbild över Marathonissi beach på Zakynthos

Zakynthos bästa stränder

- våra 11 bästa strandtips!

Zakynthos stränder är många och vackra, med sitt turkosblåa vatten och kritvita sandstränder förstår man varför Zakynthos är förstahandsvalet för strandälskare från alla världens hörn. På södra delen av ön är stränderna långa och breda medan de på den östra delen är mycket smalare. Här har vi samlat våra favoritstränder och de mest populära stränderna på Zakynthos som du inte får missa under din semester!

Livliga stränder

 

1. Tsilivis Beach

I Tsilivi är stranden lång och bred med långgrunt vatten. Längs stranden finns gott om serveringar där du kan svalka dig med en god frappé eller glass. På stranden finns solstolar och parasoller, och på flera platser kan du hitta vattensporter. Till stranden hör också en parkering så det är smidigt att ta bilen hit.

2. Banana Beach

Banana Beach, på östra Zakynthos, är en underbar strand med finkornig sand. Stranden passar dig som vill ha långgrunt och samtidigt kunna varva tiden i solstolen med fartfyllda vattenaktiviteter.

3. Flowers on the rock

Porto Zoro-stranden, som kallas “Flowers on the rock”, bjuder på en unik baddag. Utanför stranden ligger stora klippblock utslängda i vattnet. Miljön här är verkligen speciell och vid de imponerande stenarna är det bra snorkling. En strand som passar dig som vill ha lite mer äventyrliga bad.

4. Navagio Beach

Vi måste nämna öns kändaste strand, Navagio Beach när vi gör en lista över Zakynthos stränder, även om det inte är en vanlig strand. Stranden hittas i en vik som skyddas av höga bergväggar, och för att komma hit måste du åka båt. Mitt på den kritvita stranden ligger det kända, uppspolade skeppsvraket. Till Navagio Beach tar du dig enklast med utflyktsbåt.

Lugna stränder

 

5. Dafni Beach

Mellan Argassi och Vassilikos ligger den stillsamma stranden Dafni. Hit ska du ta dig om du vill ha en lugn och avkopplande stranddag. Vid stranden finns ett fåtal tavernor och solstolar till uthyrning.  

6. Mavratzi Beach

Norr om byn Vasilikos på Zakynthos sydöstra spets, hittar du den lilla stranden Mavratzi. Här råder lugn och ro – perfekt för dig som vill ha en avkopplande dag, på avstånd från folklivet på de stora stränderna. Packa strandväskan med solskydd och en bra bok och bara njut!

7. Roma Beach

På Vassilikoshalvöns östra spets, vid vägs ände, hittar du lugnet. I den lilla fiskebyn Porto ligger Roma-stranden som är liten och orörd. Utsikten från muren ovanför stranden är mycket vacker.

8. Gerakas Beach

Den trivsamma stranden Gerakas hittar du långt söderut på Vassilikoshalvön. Trots att en del av den långa stranden är avstängd för att havssköldpaddorna ska kunna lägga sina ägg i fred, finns här öppna delar där du kan njuta av härliga bad.

9. S:t Nicholas Beach

Hyr en bil eller scooter och åk ner på öns sydsida mot Vassilikos. Här hittar du en av Zakynthos finaste stränder med kristallklart vatten och roliga vattensporter för stora som små. Det finns en taverna och en strandbar där du kan dricka något svalkande och äta en lätt lunch.

Stränder med Caretta caretta

 

10. Kalamaki Beach

I närheten av Laganasstranden, på andra sidan av bukten, hittar du Kalamakistranden – kanske mer känd som stranden med havssköldpaddorna Caretta Caretta. Under sommarmånaderna varje år är detta nämligen hem åt de stora sköldpaddorna som varje år lägger mellan 100-120 ägg per år. På grund av sköldpaddorna är delar av stranden naturskyddat, och det är endast tillåtet att vistas fem meter från havet eftersom sköldpaddorna kan ha placerat äggen längre ner på stranden.

11. Marathonisi – sköldpaddsön

En annan plats där du kan se sköldpaddorna är på ön Marathonisi utanför Laganas. Även här brukar sköldpaddorna lägga sina ägg, och ön kallas till och med för sköldpaddsön. Gillar du att snorkla är Marathonisi ett paradis tack vare de vackra havsgrottorna som bjuder på en färgsprakande undervattensvärld.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Zakynthos, hitta och boka en resa till Zakynthos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Zakynthos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Zakynthos

Zakynthos

  • Magiska stränder och azurblått hav 
  • Roliga och spännande utflykter
  • Fantastiska vyer och charmiga byar 
Se alla resor till Zakynthos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här