Shoppa på Zakynthos

Vill du shoppa på semestern ska du ta dig in till Zante stad. Här kan du hitta närproducerade godsaker, som gyllengul honung eller härlig olivolja, att ta med hem!

Loka produkter

Lokalproducerat

Vill du shoppa på semestern har Zakynthos mycket att erbjuda, framför allt när det komma till lokalproducerade varor. Har du hittat en ny favoritolja är vårt tips att du slår till redan på plats och i de små byarna kan du fynda olivoljan till riktigt bra priser! Andra bra saker att fylla på när du är på Zakynthos är den gyllene honungen. Ännu trevligare blir det om du köper en honungsskruv till honungen. Eftersom burkarna ofta är vackra blir det liksom en helt annan grej att droppa honungen över yoghurten än med en vanlig tesked. 

I byn Volimes, som är känd över hela Zakynthos för sina egentillverkade produkter. Här kan du hitta både olivolja, honung, vin och vacker keramik.

Shoppa i Zakynthos stad

I hamnen och på S:t Marcos-torget och Solomos-torget ligger flera mysiga tavernor, caféer och barer. Slå dig ner, beställ in något gott att eller svalka dig med en frappé. Vill du shoppa när du är i Zante stad ska du ta dig till den större shoppinggatan Alexandou Roma-gatan. I Zante stad finns en härlig mix av småbutiker och grekiska kedjor där du kan hitta allt från väsk-, sko- och klädbutiker. Det finns även flera smyckesbutiker där du både kan fynda grekiska och italienska designers. Ett tips är att du också köper med dig ätbara godsaker, som honung, oliver och annat i de små butikerna.

Souvenirbutiker

I badorterna hittar du givetvis de vanliga souvenirbutikerna, där dui hittar allt från badkläder, solglasögon och andra vanliga varor.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Zakynthos, hitta och boka en resa till Zakynthos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Zakynthos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Zakynthos

Zakynthos

  • Magiska stränder och azurblått hav 
  • Roliga och spännande utflykter
  • Fantastiska vyer och charmiga byar 
Se alla resor till Zakynthos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här