Fakta om Zakynthos

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Från Zakynthos flygplats till våra hotell i Tsilivi tar det ca 30 min, till Laganas och Argassi ca 15 min och till Kalamaki ca 10 min med buss. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

De finaste sandstränderna på Zakynthos finns längs öst- och sydkusten, där vår badort Laganas ligger, samt på Vassilikoshalvön. Här är de flesta stränderna finkorniga, långgrunda och barnvänliga. Några är omgärdade med restriktioner för havssköldpaddornas skull. I Kalamaki finns en fin sandstrand. I Tsilivi hittar du en lång finkornig sandstrand som är långgrund. Här kan du också hyra pedal- och motorbåtar. Vid de flesta stränder finns solstolar och parasoller att hyra. Argassi har smala strandremsor utanför vissa hotell.

Nöjen:

Det mesta nöjeslivet är koncentrerat till Laganas där musiken pulserar på barer och diskotek inpå småtimmarna. Även Tsilivi har ett brett nöjesutbud. Argassi är lugnare men det finns ändå rikligt med barer och restauranger. I Kalamaki finns det ett begränsat nattliv med ett fåtal barer.

Kommunikationer:

Våra orter Laganas och Argassi har bussförbindelser med Zakynthos stad, liksom flertalet större orter på ön. Från Skinari går dagliga färjor till ön Kefalonia i norr. Zakynthos stad har täta färjeförbindelser med Killini på fastlandet. På ön finns gott om taxibilar samt bilar, motorcyklar och mopeder att hyra.

Aktiviteter:

Vattensporter i bl a Laganes och Tsilivi. I Laganes även möjligheter till snorkling och dykning. Parasailing, ridning och tennis.