Kerigrottor vid Marathonisi

Utflykter och aktiviteter

Är energidepåerna fulla? Då så! På Zakynthos väntar gott om exkursioner och roliga aktiviteter. Till exempel kan du hyra en båt och utforska närliggande öar på egen hand eller utmana semestersällskapet på tennis – ta del av våra tips här.

Fiskebåt

Vattenparker

På Zakynthos finns tre vattenparker. Den största vattenparken – Water Village – ligger ca 5 kilometer utanför Tsilivi och bjuder på härligt vattenbus för hela familjen. Här finns massor av fartfyllda attraktioner för barn i alla åldrar. För dig som vill ta det lite lugnare passar kanske Lazy River bättre. I utkanten av Tsilivi hittar du en mindre vattenpark och i Kalamaki på hotell Caretta Beach Hotel finns en mellanstor vattenpark. Här finns det mesta, allt från diverse vattenrutschkanor och barnpooler till vågbassäng.

Hyr båt på egen hand!

Om du är en van båtförare rekommenderar vi dig att hyra en båt på Laganasstranden och ge dig ut på egen hand. Priserna varierar mellan de olika uthyrarna och beroende på säsong, så det kan vara en god idé att jämföra några olika. Varför inte åka ut till sköldpaddsön Marathonisi och uppleva Kerigrottorna på nära håll.

Cameo Island

Hyr en cykel eller ta en uppiggande promenad ut mot hamnen Agios Sostis som ligger bredvid Laganas. En träbro leder över till Cameo Island där det finns en liten strand med en bar och en mindre taverna. En otroligt vacker utsikt över Laganasbukten utlovas! På kvällen förvandlas Cameo Island till festernas ö och en gång i veckan anordnas även White Party här.

Snorkling och dykning med Eurodivers

Eurodivers, som ägs av svensk-greken Vaijo, hittar du både på den vackra Laganasstranden och på Tsilivis huvudgata. De erbjuder turer till öarna Marathonisi och Keri där man kan dyka och snorkla bland fiskar och i grottor. Eurodivers håller också kurser för den som vill ta dykcertifikat. Tel: +30 269 502 9581.

Bowlingkväll!

I Tsilivi hittar du bowlinghallen Bowl em Over. Ta med hela familjen eller kompisgänget på en helkväll och kora semestermästaren! Här finns också airhockey, videospel och annat roligt för barnen. Bowlinghallen ligger bakom DIA supermarket i Tsilivi.

Tennisspelare på Zakynthos

Tennis

Ett trevligt sätt att hålla igång även på semestern är att spela tennis. Vid många stränder runtom på Zakynthos finns det tennisbanor, så varför inte ta med träningskläder och utmana ditt ressällskap i en match.

Minigolf

Om du vill ha omväxling till strandlivet är minigolf en given semestersport. Vid huvudgatan i Argassi finns den mycket trevliga banan Fantasy, där barn i alla åldrar kan ha roligt. I Tsilivi finns också en trevlig minigolfbana. Tel: +30 269 502 4596.

Gym i toppklass

I utkanten av Zakynthos stad ligger Athlokinisi, som är ett gym i toppklass. Här kan du som gillar att träna passa på att få motion även på semestern. Det erbjuds många olika pass, allt från spinning till kickboxning. Tel: +30 269 504 8877.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Zakynthos, hitta och boka en resa till Zakynthos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Zakynthos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Zakynthos

Zakynthos

  • Magiska stränder och azurblått hav 
  • Roliga och spännande utflykter
  • Fantastiska vyer och charmiga byar 
Se alla resor till Zakynthos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här