Utflykter och aktiviteter på Zakynthos

- för hela familjen!

Är energidepåerna fulla? Då så! På Zakynthos väntar gott om exkursioner och roliga aktiviteter. Till exempel kan du hyra en båt och utforska närliggande öar på egen hand eller utmana semestersällskapet på tennis – ta del av våra tips här. Här har vi samlat tips som passar både barnfamiljen och er som reser utan barn. Låt dig inspireras inför din semester på fantastiska Zakynthos!

Fiskebåt

Vattenparker

På Zakynthos finns tre vattenparker. Den största vattenparken – Water Village – ligger ca 5 kilometer utanför Tsilivi och bjuder på härligt vattenbus för hela familjen. Här finns massor av fartfyllda attraktioner för barn i alla åldrar. För dig som vill ta det lite lugnare passar kanske Lazy River bättre. Här finns det mesta, allt från diverse vattenrutschkanor och barnpooler till vågbassäng.

Hyr en båt på egen hand!

Om du är en van båtförare rekommenderar vi dig att hyra en båt på Laganasstranden och ge dig ut på egen hand. Priserna varierar mellan de olika uthyrarna och beroende på säsong, så det kan vara en god idé att jämföra några olika. Varför inte åka ut till sköldpaddsön Marathonisi och uppleva Kerigrottorna på nära håll.

Solomos vingård

Solomos vingård är den näst största vinproducenten på Zakynthos och definitivt något för dig som är intresserad av vin. Vingården ligger oerhört vackert i Kydoni bara tio minuter från Zakynthos stad. Om något vin faller dig extra mycket i smaken så kan du köpa det med dig hem. Innan du besöker vingården är det bra om du ringer. 

Dykning

Snorkling och dykning med Eurodivers

Vill du besöka Kerigrottan eller någon annan ö men inte hyra egen båt? Då kan vi tipsa om snorkel- och dykutflykter som anordnas av Eurodivers. Eurodivers, som ägs och drivs av svensk-greken Vaijo, ligger på den vackra stranden i Laganas och på Tsilivis huvudgata. Under utflykten får du dyka dyka inne i grottorna och snorkla bland färgglada fiskar. Du kan också passa på att ta dykcertifikat hos Eurodivers.

Tennis

Ett trevligt sätt att hålla igång även på semestern är att spela tennis. Vid många stränder runtom på Zakynthos finns det tennisbanor, så varför inte ta med träningskläder och utmana ditt ressällskap i en match.

Gocart, minigolf och bowling

Om du vill ha omväxling till strandlivet är minigolf en given semestersport. Vid huvudgatan i Argassi finns den mycket trevliga banan Fantasy, där barn i alla åldrar kan ha roligt. I Tsilivi finns också en trevlig minigolfbana. I Tsilivi hittar du bowlinghallen Bowl em Over. Ta med hela familjen eller kompisgänget på en helkväll och kora semestermästaren! Här finns också airhockey, videospel och annat roligt för barnen. Bowlinghallen ligger bakom DIA supermarket i Tsilivi. Gillar du fart är ett besök på gokart-banan i Laganas värt ett besök. Här kan både stora och små testa sina körkunskaper och tävla mot varandra


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Zakynthos, hitta och boka en resa till Zakynthos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Zakynthos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Zakynthos

Zakynthos

  • Magiska stränder och azurblått hav 
  • Roliga och spännande utflykter
  • Fantastiska vyer och charmiga byar 
Se alla resor till Zakynthos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här