PCR-test

Information om Corona-testning inför din resa

En del av våra resmål kräver just nu att alla svenskar kan visa upp ett negativt Corona-test innan ankomst till inreselandet.

 

  • Apollo garanterar provsvar i tid
    innan din avresa
  • Apollo står för största delen av kostnaden av ditt PCR-test innan avresa till och med 31/12-21

Vi ordnar testmöjlighet och står för största delen av kostnaden för ditt PCR-test

Det är i nuläget inte klart vilka av sommarens resmål som eventuellt kommer ställa krav på uppvisande av PCR-test vid ankomst. Vi på Apollo kan redan nu garantera att våra kunder kommer kunna boka tid för PCR-test via vår samarbetspartner Vårdkuriren, allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig. Du som bokar en resa eller redan har en bokad resa betalar själv 500 kronor per PCR-test och vi på Apollo står för resten. Värdet för ett PCR-test är för närvarande cirka 2000 kronor per test. Detta erbjuds till charterresor, med charterflyg och hotell kombinerat, med avresa till och med 31 december 2021. Här kan du mer i detalj se de charterresor som omfattas. Kostnaden för testet ingår inte i priset för din resa utan betalas vid testtillfället. Har du bokat endast flyg går det bra att boka ett PCR-test hos Vårdkuriren och då betalar du Apollos förmånliga pris 1290 kronor direkt på plats till Vårdkuriren. Om ditt resmål accepterar snabbtester står vi på Apollo ej för kostnaden för dessa. Vår samarbetspartner Vårdkuriren som utför testerna har för närvarande testcenter i Stockholm, Göteborg och Malmö. Allteftersom fler resmål öppnar för sommaren och vi flyger från fler flygplatser erbjuder Vårdkuriren testmöjlighet på fler orter. Du får självklart göra ett PCR-test hos någon annan leverantör än vår partner om det passar dig och ditt sällskap bättre, men då får ni själva stå för kostnaden.

 

Krav på negativt covid19-test vid inresa i Sverige

Krav på negativt covid19-test vid inresa i Sverige

Regeringen har beslutat att det, från och med lördag den 6 februari och fram till och med den 31 maj 2021, är krav på att alla utländska medborgare ska uppvisa ett negativt covid-19-test vid inresa i Sverige. Covid-19-testet får inte vara äldre än 48 timmar. Tillhör du något av undantagen för testkrav som du kan läsa mer om här regeringens hemsida ska du kunna styrka detta vid incheckningen för hemresan. Vi rekommenderar att du tar ett antigentest innan hemresan om du inte har ett svenskt pass. Detta ordnar och bekostar du själv innan din hemresa.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man tar ett test och även stannar i karantän i en vecka efter hemkomst. För mer information, se Folkhälsomyndighetens hemsida.

Om det nya kravet

Om kravet på PCR-test

  • Testet måste tas max 72 timmar innan ankomst i inreselandet.
  • Apollo garanterar att du hinner få provsvar i tid, om du bokat ett testtillfälle max 72 timmar innan ankomst i inreselandet och senast 2 dagar före avresa. Det som gäller för din avresa får du information om cirka 5 dagar före avresan.
  • Provsvaren, som måste vara negativa för att godkännas, kommer att kontrolleras vid incheckning, ombordstigning och ankomst i inreselandet.
Bra att veta

Bra att veta

Antikroppstest gäller ej som intyg

Även om du har gjort ett antikroppstest innan avresa som visar att du har antikroppar, så är det inte ett giltigt intyg för att få resa.
Om du haft bekräftad corona, kan du trots det testa positivt så lång tid efter som åtta veckor efter. Alla som reser till länder som har ett krav på PCR-test måste uppvisa ett negativt provsvar.

Var uppmärksam på de krav på inresehandlingar som krävs för dig som reser utomlands. Både inreseformulär ska kunna uppvisas vid ombordstigning. Samtliga personer i en bokning måste registrera ett inreseformulär. Läs mer under "Inreseformulär". 

Vanliga frågor och svar

Frågor och svar

Måste alla PCR-testa sig?
Se mer under det land du ska resa till gällande vilka krav som gäller för PCR-test och PCR-test för barn

Och om jag redan haft bekräftad corona?  
Om du redan haft bekräftad corona kan du ändå testa positivt en längre tid efter tillfrisknandet, minst åtta veckor

Vad händer om provsvaret visar negativt?
Då tar du med dig provsvaret och visar upp det vid incheckning, ombordstigning och ankomst i inreselandet. Trevlig resa!

Vad händer om ett provsvar visar positivt?
Om ett eller flera av provsvaren visar positivt måste du ta kontakt med vår kundservice och informera oss om det. Enligt reserestriktionerna kommer samtliga personer i bokningen nekas ombordstigning på grund av de inreserestriktioner som gäller. Du får däremot möjlighet att boka om din resa till dagsaktuella priser, eventuella rabatter följer inte med till den nya bokningen. Kontakta vår kundservice, 0771-37 37 37.

Vad händer om inget provsvar alls kan uppvisas?
Det är ditt ansvar som resenär att se till att samtliga personer i bokningen kan visa upp provsvar (som måste vara negativa) vid ombordstigning. Om inget provsvar alls kan uppvisas nekas samtliga personer i bokningen ombordstigning. Ingen ombokning eller återbetalning är då möjlig

Vad händer om jag inte hinner få provsvaret i tid?
Apollo garanterar att alla de som bokat och genomfört provtagning enligt anvisningarna ska få komma iväg, alternativt omboka om provsvaret för någon i bokningen visar sig vara positivt eller försenat så att resultatet inte kommer i tid. 

Kan jag ordna mitt PCR-test själv?
Ja du kan ordna ditt PCR-test själv, men då är det ditt ansvar att testet är giltigt 72 timmar innan ankomst i inreselandet, samt att du själv står för kostnaden av testet.

Gäller mitt avbokningsskydd med Apollo?
Har du tecknat Apollos avbokningsskydd så gäller ett positivt provsvar som läkarintyg och du kan då välja att avboka din resa. Vid avbokning får du återbetalning motsvarande resepaketets pris, med avdrag för en expeditionsavgift på 200 kr per person, samt kostnaden för av-och ombokningsskyddet. Observera att detta endast gäller positiva provsvar.