Viktig information inför din resa till Egypten

De flesta länder inom EU har tagit bort sina covidrelaterade inresekrav och det är nu enkelt och smidigt att resa igen.

Du behöver dock själv kontrollera för vad som gäller för just din resa och nedan har vi samlat information om inresekrav för flera resmål.

 


Krav för inresa till Egypten

Covidbevis

Egypten har tagit bort alla inresekrav från och med 18 juni. Du behöver inte längre visa upp några dokument relaterade till Covid-19 vid inresa till Egypten.

Inreseformulär till Egypten

Egypten har tagit bort alla inresekrav från och med 18 juni. Du behöver inte längre visa upp någon dokumentation relaterad till Covid-19 vid inresa till Egypten.


Flygresan

Flygbolag

Från och med 16 maj är det inte längre ett krav från den europeiska luftfartsmyndigheten att man ska bära munskydd på flyg och på flygplatser i Europa. Var uppmärksam på att det kan finnas vissa undantag. Vi rekommenderar därför att du tar med dig ett munskydd, ifall det skulle behövas.

 


På resmålet

Åtgärder i Egypten

Just nu råder dessa lokala föreskrifter i Egypten:

  • Munskyddskrav när du vistas på allmänna platser som kontor, banker, affärer och muséer, samt i kollektivtrafik och även i taxi.
  • På bland annat hotell och restauranger är det vanligt med temperaturmätning.

All personal som arbetar inom turismnäringen är fullvaccinerad

Om du blir sjuk

  • Kontakta Apollos personal på resmålets servicetelefon så informerar vi hotellet.
  • Vid ett positivt testresultat behöver du isolera dig på ditt hotellrum. Detta gäller även ditt resesällskap. Du kommer få daglig hjälp av den lokala sjukvården.
  • Kontakta ditt försäkringsbolag.

Övrig viktig information