Viktig information inför din resa till Seychellerna

De flesta länder inom EU har tagit bort sina covidrelaterade inresekrav och det är nu enkelt och smidigt att resa igen.

Du behöver dock själv kontrollera för vad som gäller för just din resa och nedan har vi samlat information om inresekrav för flera resmål.

 

 

 


Krav för inresa till Seychellerna

För inresa till Seychellerna krävs ett covidbevis och ifyllt inreseformulär

 

Covidbevis

 Alla resenärer från och med 12 år ska kunna uppvisa ett av nedan bevis/intyg för att kunna resa till Seychellerna. 

  • Negativt antigentest inklusive reseintyg på engelska som är max 24 timmar gammalt vid avresa eller ett negativt PCR-test inklusive reseintyg på engelska som är max 72 timmar gammalt vid avresa

Eller 

  • Intyg på att du är fullvaccinerad (2 doser) som är mellan 14 och 180 dagar gammalt. Har det gått mer än 180 dagar krävs det att alla från 18 år har mottagit en tredje dos. Det finns inget utgångsdatum för fullvaccinerade (2 doser)  för personer i åldrarna 12-17 år. Observera att du behöver ha med en fysisk kopia av dokumentationen. Vi rekommenderar dig att skriva ut ditt intyg via covidbevis.se så att du har det lättillgängligt under resan.

Eller

  • Intyg på genomgången covid-19-infektion som är minst 14 dagar gammalt och högst 90 dagar gammalt. 

Inreseformulär till Seychellerna

För att kunna resa till Seychellerna är det ett krav att fylla i ett digitalt inreseformulär. Det rekommenderas att man börjar med inreseformuläret 72 timmar innan avresa. För att kunna avsluta formuläret, behöver man betala en avgift på 10 euro. Man kan också betala 70 euro och är då garanterad svar på formuläret inom 60 minuter.

Klicka här för att komma till formuläret

 

Flyg med Qatar Airways

För att flyga med Qatar Airways behöver man fylla i ett formulär som ska lämnas in vid incheckningen på flygplatsen. Det går bra att fylla i formuläret på flygplatsen, men för att undvika köbildning och långa väntetider rekommenderas att fylla i formuläret i förväg, skriva ut och ta med till flygplatsen.

Klicka här för att komma till formuläret

 


Flygresan

Flygbolag

Från och med 16 maj är det inte längre ett krav från den europeiska luftfartsmyndigheten att man ska bära munskydd på flyg och på flygplatser i Europa. Var uppmärksam på att det kan finnas vissa undantag. Vi rekommenderar därför att du tar med dig ett munskydd, ifall det skulle behövas.

 


På resmålet

Åtgärder på Seychellerna

Mer information kommer snart.

Om du blir sjuk

  • Kontakta Apollos personal på resmålets servicetelefon så informerar vi hotellet.
  • Därefter följs de lokala riktlinjer som finns, detta gäller både dig och dina medresenärer.

Vi rekommenderar alltid våra kunder att ha en reseförsäkring.


Övrig viktig information