Lägesrapport från Lanzarote

Så är läget på Lanzarote under corona

Funderar du på att åka till Lanzarote men undrar hur det är där just nu? Vår destinationschef Mathias och reseledaren Stephanie berättar hur läget är på Lanzarote just nu.

-         Välkommen till Lanzarote! Här kommer du, precis som vanligt, få en unik upplevelse för här finns några av Kanarieöarnas mest fantastiska mästerverk, säger Mathias stolt.

Denna artikel är uppdaterad den 11 januari 2022, och uppdateras löpande. Fullständiga regler och rutiner kring Covid-19 finns att läsa här.

Ankomst & transfer

När ni landat på Lanzarote och fått ert bagage, så möts ni utanför flygplatsen av Mathias eller Stephanie som är Apollos representanter på Lanzarote och de guidar er till transferbussen eller taxin. Från flygplatsen tar det inte längre än 15-30 minuter att komma till hotellen. Som oftast är det en guide med på bussen till Puerto Del Carmen som kommer dela med sig av sina bästa Lanzarote-tips.

Som alltid är säkerheten det viktigaste ombord på flyget, och att flyga nu innebär en rad extra säkerhetsåtgärder. Till exempel måste både du och kabinpersonalen ha munskydd under hela flygresan och du ska helst sitta på din plats under hela flygningen. Vill du veta mer om hur det är ombord på Novair just nu, kan du läsa mer i denna rapport, där vår kabinchef berättar om läget just nu

 

Hotell Costa Sal på Lanzarote Costa Sal är ett av våra mest populära hotell på Lanzarote.

På våra hotell

Alla våra hotell på Lanzarote följer de senaste rekommendationerna kring Corona-regler och gör allt för att ni ska känna er trygga. Handsprit finns alltid nära till hands och munskydd är ett krav förutom när du är på ditt rum, när du är vid poolen eller när du äter eller dricker. 

Vilka restriktioner som gäller styrs av vilken nivå Lanzarote befinner sig på enligt de spanska myndigheterna. Vilken nivå (av smittspridning) ön befinner sig på kan ändras med kort varsel och då ändras även restriktionerna. Faciliteter som berörs och kan stänga ner är exempelvis gym och spa.

Se alla våra hotell på Lanzarote.

 

 Papagayostränderna på Lanzarote Kristallklart vatten & häftiga klippformationer - Papagayostränderna är populära av såväl turister som lokalbefolkningen

På stränderna

På Lanzarote finns det över 100 olika stränder, allt från silkesmjuka sandstränder till svartsandade stränder omgivna av karga klippor. Oavsett vilken strand du besöker så står solstolarna med avstånd och spritas mellan varje gäst. 

 “Papagayostränderna” på södra delen av ön, i naturreservatet Los Ajaches,  är de mest populära på Lanzarote. Här bjuds på kristallklart vatten och stränderna är populära bland både lokalbefolkningen och turister. Du behöver dock inte vara orolig för att det ska vara packat med folk – det går allt som oftast att hitta en avskild vik där du kan sola och bada mer privat.

-          På min lediga dag tar jag mig gärna till Playa del Cable som ligger i Arricife. Då kan jag shoppa lite i Arricife på förmiddagen och sedan spendera eftermiddagen på stranden, säger Stephanie.

Här tipsas vi om Lanzarotes bästa stränder som du inte får missa under din semester. 

Utflykter

 Lanzarote är en ö som måste upplevas, och låt inte kravet på munskydd stoppa dig. På alla utflykter går det att hålla social distans och alla säkerhetsåtgärder som krävs vidtas.

-             En av mina favoritutflykter är en halvdagsutflykt med lyxkatamaranen Catlanza, som seglar till de berömda Papagayostränderna. Har du tur kan du se valar och delfiner längs med vägen, och vill du testa att styra katamaranen får man gärna göra det, säger Mathias och ler. 

Här kan du läsa mer om katamaranturen och våra andra utflykter på Lanzarote.

De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt.

Restauranger och shopping

På Lanzarote kan man uppleva mat från hela världen om man så önskar. Men missa inte de lokala specialiteterna. Här finns bland annat tapas för alla smaker, paella, kaktusjuice och Estofado, som betyder gryta och är en populär rätt på Lanzarote. 

-                       Tycker du om vin, så måste du pröva vinet från Yaiza. Oavsett om du föredrar rött eller vitt, så finns det inget som går upp mot ett vin som är producerat på en vulkanö som Lanzarote, säger Mathias. 

Här kan du läsa om shopping på Lanzarote.

Vaccinationstakt på Lanzarote

Turismen är viktig på Lanzarote, och merparten av alla som arbetar inom turismnäringen är vaccinerade med dubbla doser. 

Misstänker du att du är smittad av Covid-19, ta kontakt med Apollos reseledare på plats som hjälper dig med information hur du ska gå till väga.

Läs mer om tryggt resande i Spanien.


Tips & Inspiration

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, hitta ditt favoritresmål på Lanzarote eller ta del av våra restips

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Hotell på Lanzarote

Lanzarote är inte bara Kanarieöarnas mest vulkaniska ö, utan även den kanske mest stilfulla, med genomtänkt arkitektur i harmoniska färgskalor. Här finns flera fina och omtyckta hotell att välja mellan.

Hotell på Lanzarote

Restips

Lanzarote är en fantastisk ö med magiska lavalandskap och vackra stränder. Här finns också utmärkta möjligheter till surf och andra sportiga äventyr. Ta del av våra bästa tips!

Läs mer