Linda, destinationschef för Apollo på Tenriffa

Så är läget på Teneriffa under corona

Funderar du på att åka till Teneriffa men undrar hur det är där just nu? Vår destinationschef Linda och vår finska guide Jenni berättar hur läget är på Teneriffa just nu.

-         Jag älskar den norra delen av Teneriffa, Puerto de la Cruz och  småbyarna runt omkring. Där finns fina grönområden och det är väldigt vackert. De svarta lavastränderna gör det extra exotiskt och unikt, säger Linda. 

 

Denna artikel är skriven den 20 oktober 2021, och uppdateras löpande under hösten. Fullständiga regler och rutiner kring Covid-19 finns att läsa här.

Ankomst & transfer

På flygplatsen tar vi, som alltid, emot våra gäster utomhus och visar dem till den buss de ska åka med. Ombord på transferbussarna är det munskydd som gäller.

Som alltid är säkerheten det viktigaste ombord på flyget, och att flyga nu innebär en rad extra säkerhetsåtgärder. Till exempel måste både du och kabinpersonalen ha munskydd under hela flygresan och du ska helst sitta på din plats under hela flygningen. Vill du veta mer om hur det är ombord på Novair just nu, kan du läsa mer i denna rapport, där vår kabinchef berättar om läget just nu
 

Vår egna barnklubb Club Polly & Mino Vår egna barnklubb Club Polly & Mino på Green Garden Resort.

På våra hotell och barnklubben

Alla hotell följer de senaste rekommendationerna kring Corona-regler och i dagsläget gäller minskad kapacitet i restaurangerna för att kunna sprida ut borden mer. Detta medför att många hotell vanligtvis har en restaurang man måste reservera bordsplatser på, för att se till att det inte kommer för många gäster. På hotellens gym gäller samma regler, man måste reservera en träningstid i receptionen.

På vårt omtyckta Apollo Mondo Selected-hotell Green Garden Resort finns både simskola och vår egen barnklubb, Club Polly & Mino.

-        Vår barnklubb kör på som vanligt men vi har flyttat alla lekar utomhus, så att barnen får frisk luft, säger Linda. 

 

På stränderna

På stränderna står solstolarna med längre mellanrum och på vissa ställen finns det inga alls, utan man får ta med sig något att ligga på själv. På de stränder där det finns solstolar saneras stolarna mellan varje person som använder dem.

-    Det är så häftigt med Teneriffa att det finns så många olika slags stränder, säger Linda. På norra delen av ön finns det svarta lavastränder och branta klippor som stupar ner i havet och på södra delen är det breda sandstränder. 

-   Och mitt smultronställe är de naturliga poolerna, som kallas picinas naturales, vid Los Gigantes, fortsätter Jenni. 

Teneriffa är ett paradis för dig som gillar sand, sol och hav. Här kan du bada på några av Spaniens absolut vackraste stränder och det finns många fina stränder att upptäcka. 

Teneriffas 8 finaste stränder - vilken blir din favorit? 

Nationalparken kring vulkanen Teide Världens tredje största vulkan ligger på Teneriffa. Att gå runt i nationalparken kring Teide är nästan som en picknick på månen – fast mer spejsat ändå, och från toppen av Teide kan du se ut över havet och de kringliggande öarna.

Utflykter

Vi erbjuder lika många utflykter som tidigare, så att man inte behöver gå minste om chansen att upptäcka Teneriffa. Man kan exempelvis följa med på Apolloguidade turer till den vackra vulkanen Teide eller följa med på vår ö-tur och upptäcka alla pärlor denna ö har att erbjuda. Glöm bara inte munskydd att använda på båten eller bussen!

-            Min favorit är båtutflykten Must Cat, säger Linda. Must Cat är en certifierad Barco Azul Blue-båt, som aktivt arbetar för att bevara det marina livet i Atlanten och minimera påverkan på djurlivet. Under turen finns stora möjligheter att få se både grindvalar och delfiner leka i vattnet. Ibland får man även syn på havssköldpaddor. 

Här kan du läsa mer om alla våra utflykter på Teneriffa.

De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt.

Restauranger och shopping

Butikerna har äntligen öppnat igen och det finns gott om shoppingmöjligheter här på Teneriffa för den som vill unna sig något fint. Även restaurangerna har kommit igång igen med personal som är väldigt sugna på att servera gäster. Många restauranger har en QR-kod på borden som man kan scanna för att få se menyn, men det går även att få den vanliga menyn. Det är fortfarande större utspridning mellan borden för att öka avståndet mellan olika sällskap.

-          De flesta restauranger och affärer föredrar kortbetalning, men många accepterar även kontanter om man hellre vill betala med det, säger Linda.

Vaccinationstakt på Teneriffa

Ca 70 % av befolkningen på Teneriffa är vaccinerade med dubbla doser.

Misstänker du att du är smittad av Covid-19, ta kontakt med Apollos reseledare på plats som hjälper dig med information hur du ska gå tillväga.

Läs mer om tryggt resande i Spanien.


Tips & Inspiration

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, hitta ditt favoritresmål på Teneriffa eller ta del av våra restips

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Hitta ditt Teneriffa

Som den största av Kanarieöarna lockar Teneriffa med ett skönt väder året om, härlig shopping, bra utbud av restauranger och barer, vattenpark och Teides natur finns här något för alla!

Hitta ditt Teneriffa

Restips

Vackert väder året om, härliga sandstränder, vackra naturfenomen och tusentals saker att se och göra – allt det erbjuder Teneriffa.

Läs mer