Lägesrapport från Mallorca

Så är läget på Mallorca under corona

Hej! Louise heter jag som arbetar som destinationschef på Mallorca. Här på Mallorca är ungefär 60% av hotellen öppna men långt från fullbokade. De lokala, precis som vi, håller på med förberedelser och är glada att äntligen vara tillbaka i arbete. Just nu dominerar skandinaviska, franska, tyska och spanska turister på ön.

Denna artikel är uppdaterad 19 juli 2021, och uppdateras löpande under sommaren. Fullständiga regler och rutiner kring Covid-19 finns att läsa här.

 

Ankomst & transfer

Som ombord på alla flyg är det munskyddskrav även på flyget till Mallorca. Vill du veta mer om hur det är att flyga dessa dagar? Vad serveras ombord, får man kaffe och hur funkar det där med Hepa-filter ombord som det pratas om? Här kan du läsa en artikel där vår kabinchef Malin berättar mer om hur det är ombord på Novair!  När du har landat på Mallorca möter Apollos personal upp alla gäster utanför flygplatsen, precis som vanligt. Just nu är det även krav på munskydd i transferbussarna.


–       Flyget från Köpenhamn ankommer sent, men det ser jag bara som positivt i dessa tider, säger Louise. Då är det ännu mindre folk på flygplatsen och transfern till hotellen går snabbt eftersom det inte är någon trafik på vägarna.

Vill du ha mer information om hur det är på Kastrup, läs mer på cph.dk.
Vill du ha mer information om hur det är på Arlanda, läs mer på Swedavia.se
 

 Sofia Mallorca

På våra hotell

Hotellen som är öppna i dagsläget har anpassat sig efter lokala restriktioner och har till exempel mer avstånd mellan bord i sina restauranger samt minskat antalet solstolar runt poolen. De flesta hotell jobbar även för att effektivisera in- och utcheckningen, vissa erbjuder till exempel möjligheten att checka in online. 

Om hotellen erbjuder måltider finns det handsprit att ta innan man går in i restaurangerna och vissa har även plasthandskar som man får sätta på sig när man tar maten.

-                 Hotellen arbetar hårt med att få alla gäster att trivas och njuta av sin semester trots pandemin, och nya lokala restriktioner gör det lite lättare varje vecka, säger Louise.

Strand Mallorca På Mallorca finns så många fantastiska ständer.

På stränderna

På många stränder runt om på Mallorca är det fortfarande ganska lugnt, men fler och fler stränder får solstolar och parasoller ju fler turister som kommer till ön. Solstolarna är placerade med gott om avstånd från varandra.

Nu är det inte längre ett krav på att ha munskydd utomhus när social distans kan hållas, men ha gärna med ett munskydd så du kan ta på det om det blir trångt eller om du ska gå inomhus. 

Det finns så många fantastiska stränder på Mallorca, här tipsar vi om några av våra favoriter.

 Palma I Palma finns både sevärdheter och bra shopping. Och givetvis massvis med trevliga tapas-restauranger.

Utflykter

Häromveckan besökte vi Sóller och Puerto de Sóller dit det kända apelsintåget går från Palma. I Sóller finns det en fin kyrka och lokal shopping och många mysiga ställen att slå sig ner på för en sangria eller några tapas. I Puerto de Sóller är det mer liv och rörelse. Ett tips är att hyra en båt i den lilla hamnen och ge sig ut på en tur på havet. Lokalborna som inte arbetar på hotellen, arbetar med fiske och många restauranger här erbjuder dagens fångst för de som gillar fisk och skaldjur.

-                  Man märker tydligt att det är starten av säsongen, och det är färre gäster än vanligt på ön. Det är fantastiskt att se och uppleva ön utan trängsel. Atmosfären är lugn och mer avslappnad än tidigare, och man kan röra sig fritt utan större problem på gatorna även i Palma, säger Louise.

I veckan besökte jag några stränder på nordöstra Mallorca bland annat Cala Mesquida och Canyamel som jag fått rekommenderat av lokalborna. Vill man besöka Mallorcas alla smultronställen är det verkligen en bra tidpunkt att göra det nu!

De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt.

Restauranger och shopping

Över hela Mallorca så är de flesta restaurangerna är öppna. Enligt lokala restriktioner måste restauranger stänga vid midnatt.

När det gäller shopping så är även de flesta butiker öppna, men måste stänga senast kl 02.00 enligt lokala restriktioner.  

-                  Precis som vanligt har en del har butiker och restauranger i framförallt de mindre byarna siesta och  stänger några timmar på eftermiddagen, säger Louise.

Palma vimlar av affärer! Här finns allt från exklusiva märkesbutiker till klädkedjor som Zara, HM och Mango. Många med längre pris än i Skandinavien. Här kan du läsa mer om shopping i Palma.

 

Mallorca

Vaccinationstakt på Mallorca

Här på Mallorca går vaccinationen snabbt och i skrivande stund är över 56% vaccinerade med första dosen, 39% med andra.

Många hotell erbjuder covid-tester för de som vill göra det, men det finns även självtest att köpa på apoteken eller utvalda platser i större byar, till exempel Alcudia där man kan testa sig.

Läs mer om tryggt resande i Spanien.


Tips & Inspiration

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo och hitta ditt favoritresmål på Mallorca.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Hitta ditt Mallorca

Vilken ort på Mallorca passar dig bäst? Vi hjälper dig välja! 

Hitta ditt Mallorca

Resor till Mallorca

Boka en resa till Mallorca och upplev milslånga sandstränder, smaragdfärgade badvikar, god mat och ett häftigt nattliv. Barnfamiljerna väljer gärna Alcudia medan de som vill ha mer hålligång söker sig till Palmabukten. 

Läs mer och boka