Lägesrapport från Mallorca

Så är läget på Mallorca under corona

Hej! Louise heter jag som arbetar som destinationschef på Mallorca. Lokalborna, precis som vi, är glada att äntligen vara tillbaka i arbete. 

Denna artikel är uppdaterad 24 augusti 2021, och uppdateras löpande under sommaren. Fullständiga regler och rutiner kring Covid-19 finns att läsa här.

 

Ankomst & transfer

Som ombord på alla flyg är det munskyddskrav även på flygen till Mallorca. Vill du veta mer om hur det är att flyga dessa dagar? Här kan du läsa en artikel där flygbolaget Novairs kabinchef Malin berättar mer om hur det är ombord på Novair!  Det är även krav på munskydd i transferbussarna.

Vill du ha mer information om hur det är på Kastrup, läs mer på cph.dk.
Vill du ha mer information om hur det är på Arlanda, läs mer på Swedavia.se
 

 Sofia Mallorca

På hotellen

Hotellen har anpassat sig efter lokala restriktioner och har till exempel mer avstånd mellan bord i sina restauranger samt minskat antalet solstolar runt poolen. Att det är färre solstolar vid poolområden gör att det tidvis kan vara svårt att få en plats, men på stranden finns det alltid plats.

De flesta hotell jobbar även för att effektivisera in- och utcheckningen, vissa erbjuder till exempel möjligheten att checka in online. 

Om hotellen erbjuder måltider finns det handsprit att ta innan man går in i restaurangerna och vissa har även plasthandskar som man får sätta på sig när man tar maten.

-                 Hotellen arbetar hårt med att få alla gäster att trivas och njuta av sin semester trots pandemin, och nya lokala restriktioner gör det lite lättare varje vecka, säger Louise.

Strand Mallorca På Mallorca finns så många fantastiska ständer.

På stränderna

Solstolarna är placerade med gott om avstånd från varandra på stränderna, men det är även ens eget ansvar att se till att inte lägga sig för nära andra sällskap. Hyr man bil nu i högsäsong och vill ta sig till andra ständer runt om på ön, är det ett tips att ge sig i väg tidigt för att få parkeringsplats. Det går även bra att ta lokalbussen till stränder runt om på ön. I alla bussar är det munskyddskrav.

Nu är det inte längre ett krav på att ha munskydd utomhus när social distans kan hållas, men ha gärna med ett munskydd så du kan ta på det om det blir trångt eller om du ska gå inomhus. 

Det finns så många fantastiska stränder på Mallorca, här tipsar vi om några av våra favoriter.

 Palma I Palma finns både sevärdheter och bra shopping. Och givetvis massvis med trevliga tapas-restauranger.

Utflykter på egen hand

Det är mer turister på Mallorca nu, och det märks vid populära sevärdheter där det nu under högsäsong kan upplevas som trång.

-                  Vill man uppleva Mallorcas sevärdheter utan trängsel gör man bäst i att ge sig ut tidigt på dagen. Då är det även enklare att hitta en parkeringsplats till sin hyrbil, säger Louise. 

En mysig utflykt är att åka till Sóller och Puerto de Sóller dit det kända apelsintåget går från Palma. I Sóller finns det en fin kyrka och lokal shopping och många mysiga ställen att slå sig ner på för en sangria eller några tapas. I Puerto de Sóller är det mer liv och rörelse. Ett tips är att hyra en båt i den lilla hamnen o Puerto de Soller och ge sig ut på en tur på havet. Lokalborna som inte arbetar på hotellen, arbetar med fiske och många restauranger här erbjuder dagens fångst för de som gillar fisk och skaldjur.

 

De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt.

Restauranger och shopping

Över hela Mallorca så är de flesta restaurangerna är öppna. Enligt lokala restriktioner måste restauranger stänga vid 01.00, men många stänger redan vid midnatt.

När det gäller shopping så är även de flesta butiker öppna, men måste stänga senast kl 02.00 enligt lokala restriktioner.  

-                  Precis som vanligt har en del har butiker och restauranger i framförallt de mindre byarna siesta och  stänger några timmar på eftermiddagen, säger Louise.

Palma vimlar av affärer! Här finns allt från exklusiva märkesbutiker till klädkedjor som Zara, HM och Mango. Många med längre pris än i Skandinavien. Här kan du läsa mer om shopping i Palma.

 

Mallorca

Vaccinationstakt på Mallorca

Här på Mallorca är i skrivande stund är över 74% vaccinerade med första dosen, 66% med andra.

Många hotell erbjuder covid-tester för de som vill göra det, men det finns även självtest att köpa på apoteken eller utvalda platser i större byar, till exempel Alcudia där man kan testa sig. Behöver man testa sig kan man enkelt hitta en tid nära sitt hotell på https://15minutetest.com/es/en/locations

Läs mer om tryggt resande i Spanien.


Tips & Inspiration

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo och hitta ditt favoritresmål på Mallorca.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Hitta ditt Mallorca

Vilken ort på Mallorca passar dig bäst? Vi hjälper dig välja! 

Hitta ditt Mallorca

Resor till Mallorca

Boka en resa till Mallorca och upplev milslånga sandstränder, smaragdfärgade badvikar, god mat och ett häftigt nattliv. Barnfamiljerna väljer gärna Alcudia medan de som vill ha mer hålligång söker sig till Palmabukten. 

Läs mer och boka