Så är läget på Madeira under corona

Funderar du på att åka till Madeira men undrar hur det är där just nu? Vår destinationschef Ronnie berättar... 

Denna artikel är skriven den 26 noveber 2021, och uppdateras löpande under hösten. Fullständiga regler och rutiner kring Covid-19 finns att läsa här.

-                   Är man på Madeira bara MÅSTE man uppleva denna ö! En av mina favoriter på ön är Pico Ruivo. Vandringen dit är tuff men utsikten från toppen magisk. Denna vandring är en oförglömlig upplevelse, säger Ronnie och ler stort.

Ankomst & transfer

När du landat och fått ditt bagage kommer du bli hänvisad till att ställa dig i en kö där ditt inreseformulär ska granskas. Det är olika köer beroende på informationen du angett i ditt inreseformulär. Som vanligt när du sedan kommer ut från flygplasten, möts du av Apollos personal på Madeira som hänvisar dig till rätt buss. Ombord på bussen är munskydd obligatorisk.

-        Eftersom många är vaccinerade är processen med olika köer väldigt smidig nu, säger Ronnie. 

Som alltid är säkerheten det viktigaste ombord på flyget, och att flyga nu innebär en rad extra säkerhetsåtgärder. Till exempel måste både du och kabinpersonalen ha munskydd under hela flygresan och du ska helst sitta på din plats under hela flygningen. Vill du veta mer om hur det är ombord på Novair just nu, kan du läsa mer i denna rapport, där vår kabinchef berättar om läget just nu

Vidamar Resorts Madeira Apollo Sports-hotellet VIDAMAR Resort Madeira passar dig som vill kombinera sol & bad med träning på semestern.

På våra hotell 

Alla våra hotell följer givetvis alla gällande restriktioner, och just nu är det begränsningar i antalet personer i restaurangerna. Borden är även mer utspridda och man har så mycket som möjligt utomhus. När du checkar in kan du få frågan från hotellet om du önskar äta tidigt eller sent för att sprida ut gästerna ytterligare. Du måste ha munskydd och antingen sprita dina händer innan eller bära engångshandskar när du tar från buffén.

På många hotell måste du boka tid för att besöka gymmet.

 

Vandring på Madeira En resa till Madeira är inte komplett utan en vandring där du får uppleva öns makalöst vackra natur och vandringsleder.

Utflykter

Vi erbjuder samma mängd av utflykter som tidigare, så det finns inga ursäkter att inte utforska ön du semestrar på! 

-               Ta med ett munskydd och följ med på äventyr med oss! Det finns så mycket att upptäcka på Madeira, säger Ronnie entusiastiskt.

På Madeira finns något för alla! Vill du ha en aktiv semester kan du exempelvis hänga med på en häftig vandring till Madeiras högst punkt eller en mer avslappnad vandring längs en av öns levador. Vill du hellre utforska Madeiras kultur och historia kan du följa med till Nunnornas dal som fått sitt namn från klostret Santa Clara, vars nunnor fick fly hit under mitten av 1550-talet efter en invasion av franska pirater.

Här kan du läsa mer om alla våra utflykter på Madeira.

 Madeiravinet har utan tvekan satt ön på kartan.

Restauranger och shopping

På Madeira finns det gott om möjligheter till shopping. Du kan till exempel ta en tur till shoppingcentrumet i Lido som heter Forum. Här är alla butiker och restauranger öppna. Glöm inte munskyddet bara, det krävs inomhus. De flesta butiker och restauranger föredra kortbetalning, men kontanter accepteras på många ställen också. 

Boka med fördel bord i förväg på den restaurang du vill äta på så underlättar du för restaurangerna som kan förbereda borden och placera dem så social distans kan hållas.

På Madeira finns verkligen alla förutsättningar för en smakrik semester. Välj bland havets läckerheter och lokala specialiteter som Madeiras nationalrätt espada, espetada och prego. Läs mer om god mat på Madeira.

 

 

Vaccinationstakt på Madeira

Cira 86% av invånarna i Portugal är fullvaccinerade. Kontakta Apollos reseledare om du misstänker att du kan vara smittad av Covid-19 så hjälper de dig med information hur du ska gå tillväga.

Läs mer om tryggt resande till Madeira.


Tips & Inspiration

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, hitta ditt favoritresmål på Teneriffa eller ta del av våra restips

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Lär dig mer om Madeira

Madeira – kontrasternas ö, tidigare mest känd för sin sagolika natur, hisnande vyer och höga berg. Men Madeira har mer att så att erbjuda. Här kombineras naturupplevelser med stadsliv, bekväma hotell, bra shopping och vackra restaurangträdgårdar.

Lär dig mer om Madeira

Restips

Madeira är en drömdestination för den som gillar att cykla med mountainbike på stig i växlande landskap. Vill du cykla nya stigar varje dag, med tekniska trails och utmaningar för alla nivåer, är Madeira det perfekta resmålet. 

Läs mer