Fakta om Georgioupolis

Äta ute:

Middag med grekisk sallad och moussaka på taverna kostar ca 90 kr. En öl kostar ca 35-45 kr.

Transfer:

Från Chanias flygplats ca 50 min och från Heraklions flygplats ca 1 tim och 30 min med buss. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Den milslånga och fina Georgiopolisstranden börjar i hamnen och har uthyrning av solstolar och parasoller. Väster om hamnen finns en mindre strand.

Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer en extra avgift för solstolar och parasoller.

Nöjen:

Mysiga restauranger, caféer och barer.

Kommunikationer:

Från Georgiopolis finns bra kommunikationer till Chania stad, Rethymnon och Heraklion. Bussar trafikerar den stora huvudvägen ca 1 gång i timmen. I Georgiopolis finns ett fåtal taxibilar samt möjligheter att hyra bil, motorcykel, moped eller cykel. Vi rekommenderar dig att hyra bil och utforska Kretas många sevärdheter och stränder på egen hand.

Betalningsalternativ:

Kreditkort kan användas på vissa tavernor, restauranger och affärer med undantag av American Express. Flera uttagsautomater som tar Visa och MasterCard.

Bra att veta:

Tänk på att elektricitet är dyrt på Kreta. Vid luftkonditionering mot avgift på hotellen kostar det ca 5-10 euro per dag och aggregat.

Yta och befolkning:

Georgiopolis är en by med ca 300 invånare.