Utflykter på Ios

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Speedboattur med snorkling

Utgår från: 

Finns det ett bättre sätt att njuta av en varm semesterdag än med en fläktande båttur på Medelhavet? Slappna av på en lyxig speedbåttur längs Ios vackra kustlinje och upptäck öns gömda skatter. Dyk gärna i det kristallklara vattnet med båtens snorklingsutrustning och upptäck unika undervattensgrottor och skeppsvrak. Båten stannar vid en undangömd strand. Här kan du spela spel vid vattnet eller bara njuta av solen innan vi återvänder till Mylopotas. Båtturen pågår ungefär två och en halv timme.

Lättare måltid (smörgås) ingår i priset. Dryck ingår inte. Snorkelutrustning finns att låna ombord på båten. Utgår från stranden Mylopotas.

Vuxna: 389 SEK
Barn: 195 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: 2 1/2 timmar
Avresedag: Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag
Boka

Grannön Sikinos

Utgår från: 

Ta chansen att upptäcka grannön Sikinos! Du får besöka flera av Sikinos höjdpunkter och uppleva öns alldeles egna historiska och kulturella karaktär. Från Ios åker du en lyxig speedboat över till Sikinos och kliver sedan i land på öns huvudstad. Här besöker du kyrkan Panagia Pantanassa, Folklore Museum och Monestry of Zoodohos Pigi.

Det blir också stopp på ett traditionellt café,där du kan koppla av med en frappe, innan det är dags för templet Episkopi, Sikinos viktigaste monument. Dagen avslutas med vinprovning på Manali Winery som bjuder på en magisk utsikt.

Vinprovning ingår i priset. Mat och dryck ingår inte.

Kajakpaddling

Utgår från: 

Följ med och paddla kajak från Mylopotas Beach, vidare till en vacker vik till den lilla dolda stranden Kolitsani. Lugnt vatten och skyddade vikar skapar perfekta omständigheter för att paddla kajak och passar både nybörjare och mer erfarna.

Under utflykten görs stopp där du får möjlighet att bada, snorkla eller dyka med tuber tillsammans med en instruktör. Du får under denna eftermiddag också uppleva kristallklara vatten på häpnadsväckande vackra platser samt njuta av en BBQ lunch.

BBQ-lunch ingår i priset. Dryck ingår inte. Utgår från stranden Mylopotas.

Ötur på Ios

Utgår från: 

Under en heldag har du möjlighet att uppleva Ios höjdpunkter med buss och till fots. Guiden tar er från Chora, till de antika byggnaderna från bronstiden vid Skaros Hill. Utflykten fortsätter till Ios östra sida där du får besöka ruinerna av fortet Venetian som har en fantastisk placering uppe på bergstoppen. Hit tar du dig upp till fots, och under promenaden upp möts du av en otrolig utsikt över havet och hela vägen till grannöarna.

Under utflykten får du också besöka den charmiga fiskebyn Psathi och äta lunch på en taverna med lokalproducerad mat. Under eftermiddagen finns också möjlighet att bada vid en idyllisk strand innan bussen återvänder till Chora.

Lunch och ett glas vin eller öl och ingår i priset. Utflykten utgår från Ios stad.