Goa – restips

I fartfyllda Goa älskar vi färgerna, vyerna och det charmiga kaoset. Gör det mesta av din unika resa till Indien, och upptäck stränderna, maten och de många sevärdheterna!

Stränder i Goa

Goa är paradiset för dig som längtar efter milsvida stränder, kokospalmer och tropiska vyer. Längs hela kusten i Goa finns flera olika stränder.

Läs mer

Indisk matinspiration

Indiens kök är något alldeles särskilt, med mängder av utsökta rätter att prova. Som följd av det portugisiska och muslimska inflytandet i Goas historia finns här kulinariska traditioner som är unika för just denna regionen.

Läs mer

Marknader och butiker

Här är det myller, liv och rörelse. Bege dig till en indisk marknad för färsk frukt eller unika föremål. För shopping som mer liknar den vi är van vid hemma finns Mall de Goa i Porvorim.

Läs mer

Sevärdheter i Goa

Goa bjuder på massor av intryck och det finns mycket att se överallt. Lugna sinnena med besök i kyrkor och tempel, eller spendera en meditativ stund vid en vacker strand. 

Läs mer

Mycket att fynda i Goa

Goa har något för alla i shoppingväg. Oavsett om din stil är bohemisk eller sober så lär du hitta mängder av unika kläder och prylar i Goa.

Läs mer

Yoga och skönhetsbehandlingar

Ayurveda och yoga är en del av Indiens historia, och Goa är en perfekt plats för att ta hand om både kropp och själ.

Läs mer

Ät gott i Goa

Se till att njuta av det lokala köket när du är i Goa. Indisk mat har en stor variation beroende på var du är i landet, och just i Goa finner du mycket inflytande från bland annat Portugal. Här är maten inte lika kryddstark och det tillagas mycket fisk och skaldjur.

Läs mer

Tåg, båt eller rickshaw

Transport i Goa kan vara ett äventyr i sig självt. Istället för att hyra bil är det vanligare att ta taxi, som är betydligt billigare än vad vi är vana vid hemma. Gör hela resan till en upplevelse genom att ta tåget, eller prova på att glida fram längs Chaporafloden i en indisk husbåt.

Läs mer

Upptäck resten av Indien

Om du har lite mer tid att spendera i Goa kan det vara värt att spendera några dagar för att resa till Indiens mest storslagna sevärdheter. Berömda Taj Mahal eller ruinerna i Hampi är bara några exempel

Läs mer

Omge dig av Indiens kultur

Indien bjuder på en färgsprakande kultur, med rötter i hinduismen och influenser från flera erövrare genom tiderna. Få ett smakprov under din resa till Goa.

Läs mer