Rött tempel i Goa

Upptäck Indiens kultur

Indien bjuder på en färgsprakande kultur, med rötter i hinduismen och influenser från flera erövrare genom tiderna. Få ett smakprov under din resa till Goa.

Shri Manguesh Temple i Goa

Besök ett tempel

Goa har många vackra tempel som är värda ett besök för att uppleva den lokala kulturen och religionen. Shri Manguesh Temple och Shanta Durga Temple är två av de mest populära templen i Goa. Besökare kan delta i pujas (böneceremonier) och utforska templet och dess omgivningar. De flesta av templen i Goa är öppna för allmänheten och välkomnar besökare av alla religioner.

Delta i en festival

Goa Carnival är en av de mest populära festivalerna som årligen firas under fyra dagar i februari. Festivalen firas med färgglada parader, musik, dans och givetvis mat. Ganesh Chaturthi är en annan stor festival och firas varje år i september. Under festivalen hyllas den hinduiska guden Ganesh med parader, dekorationer och traditionella riter som du inte får missa!

Se en äkta Bollywoodfilm

Det spelar egentligen ingen roll att filmen är på hindi och saknar textning. Det är lika festligt att bara titta på de färgsprakande kläderna och de typiska danserna som symboliserar en äkta Bollywood-film. Glöm inte att stå upp när den indiska nationalsången spelas före varje film börjar. Visas på INOX-biografen i nordvästra Panjim, bredvid Panjim market. Bio finns även i Mall the Goa i Porvorim.

Spå din framtid

Låt en spåman eller spådam sia om din framtid, eller besök en astrolog som vägleder dig i viktiga beslut. Oavsett om du tror på spådom eller inte så är det en kul upplevelse. Och vem vet, kanske är det trots allt något som slår in? Spåmän och astrologer marknadsför sig via lappar på träd och vägskyltar.

Cricket

Indiens största sport är ingen kort historia. En match kan pågå i flera dagar och reglerna kan vara lite kluriga för den som tittar för första gången.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Goa, hitta och boka en resa till Goa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Goa

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, bästa smakupplevelserna och mycket mer!

Se alla våra restips för Goa

Indien

  • Bo längs paradisiska stränder i vackra Goa 
  • Fantastiska sevärdheter och marknader
  • Matupplevelser utöver det vanliga
Se alla resor till Indien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här