Traditionell husbåt från Kerala

Tåg, båt eller rickshaw?

Transport i Goa kan vara ett äventyr i sig självt. Istället för att hyra bil är det vanligare att ta taxi, som är betydligt billigare än vad vi är vana vid hemma. Gör hela resan till en upplevelse genom att ta tåget, eller prova på att glida fram längs Chaporafloden i en indisk husbåt.

Tåg i Goa

Ta färjan till Panjim

Från norra Goa kan du ta bussen för några rupies till Panjim. Kliv av vid färjeläget i Betim, ta färjan över Mandovifloden och du hamnar i Panjim  –  Goas provinshuvudstad.

Hoppa på tåget

Ett av de mest genuina sätten att transportera sig på i Indien är att åka tåg. De håller aldrig tiden, det är stundtals väldigt trångt och det är svårt att hitta rätt vagn, men det är en upplevelse för livet. Du träffar garanterat en massa nyfikna människor som gör resan till ett riktigt äventyr.

Ta en rickshaw

Det är en trevlig och exotisk upplevelse att åka rickshaw, eller tuk tuk, som är en billig trehjulig taxi för högst ett par personer. Rickshaw är ett perfekt transportmedel när du bara ska åka en kortare sträcka.

Indisk husbåt

Husbåt – kettuvallam – har ursprungligen använts i Kerala i södra Indien, men nu kan du uppleva den även i Goa. Det är en alldeles speciell känsla att glida fram i sakta mak längs Chapora River och upptäcka livet vid floden. Njut av en läcker middag ombord och på morgonen är det härligt att vakna upp till ett uppdukat frukostbord och ljudet av kluckande vatten. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Goa, hitta och boka en resa till Goa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Goa

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, bästa smakupplevelserna och mycket mer!

Se alla våra restips för Goa

Indien

  • Bo längs paradisiska stränder i vackra Goa 
  • Fantastiska sevärdheter och marknader
  • Matupplevelser utöver det vanliga
Se alla resor till Indien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här